Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkdag Eindhoven met gemeentebestuur

Datum nieuwsfeit: 08-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven


Persbericht: 5 april 2000, no. 20

Wijkdag op zaterdag 8 april a.s.
Gemeentebestuur ontmoet bewoners Vaartbroek-Heesterakker-Bokt Het Eindhovens gemeentebestuur bezoekt op zaterdag 8 april a.s. Vaartbroek, Heesterakker en Bokt. Na een rondwandeling door de wijk in de ochtenduren ontvangt het gemeentebestuur van 13.30 uur tot 16.30 uur de bewoners van genoemde buurten in het gemeenschapshuis De Landing aan de Tarwelaan 109. De wijkdag wordt georganiseerd op initiatief van het gemeentebestuur, dat op deze manier de wijk beter wil leren kennen.

Het bestuur wil tijdens deze dag graag zo veel mogelijk wijkbewoners ontmoeten. De burgemeester, de wethouders èn raadsleden zijn aanwezig om zich op de hoogte te laten stellen van wat er zoal in Vaartbroek, Heesterakker en Bokt leeft.

Programma
s Ochtends ontvangen de bewoners van Vaartbroek, Heesterakker en Bokt het gemeentebestuur in hun eigen leefomgeving. Zij leiden de bestuurders in vier groepen rond door de wijk, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de verschillende ontwikkelingen.
Na een gezamenlijke lunch ontvangt het gemeentebestuur de bewoners in het gemeenschapshuis De Landing, waar de hele middag van alles te doen is. Zo is er onder meer een informatiemarkt over allerlei actuele onderwerpen, waarbij verschillende gemeentelijke diensten, wijkorganisaties en stedelijke organisaties die in de wijk actief zijn, zich presenteren. Ook is er een expositie met zeer gedetailleerde luchtfotos van de wijk te bezichtigen. Er rijdt s middags ieder half uur een treintje door de wijk om de wijkbewoners gratis naar de wijkdag te brengen en weer terug. Optredens
De kinderen en jongeren uit de wijk kunnen zich in en rondom De Landing vermaken met activiteiten als knutselen, schminken, spelletjes en een speelkussen. Ook is er een optreden van de Drumfanfare Vaartbroek.
Tussendoor is er voor de wijkbewoners alle gelegenheid om met de gemeentebestuurders op informele wijze van gedachten te wisselen over wat hen zoal bezig houdt in de wijk. Jeugdraadsvergadering Voorafgaand aan de wijkdag vindt op donderdag 6 april a.s. van 9.30 uur tot 11.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis een raadsvergadering plaats met groepjes leerlingen van de basisscholen De Bijenkorf, Louis Buelens en Tweelingen. Zij moeten tijdens deze vergadering beslissen waaraan een bedrag van duizend gulden wordt besteed. Daarbij zullen zij afwegingen en keuzes moeten maken. Net als de echte gemeenteraad. De vergadering zal worden geleid door loco-burgemeester N. van der Spek. Belangstellenden zijn van harte welkom om de jeugdraadsvergadering als toehoorder bij te wonen. Als de leerlingen het gezamenlijk eens kunnen worden, zal burgemeester Welschen tijdens de wijkdag in het gemeenschapshuis De Landing de cheque aan de leerlingen overhandigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie