Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Publieksdag over intelligentie

Datum nieuwsfeit: 08-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


'U bent intelligent'
Publieksdag over intelligentie

'U bent intelligent' is een publieksdag over intelligentie op zaterdag 8 april, georganiseerd door de afdeling Psychologie in samenwerking met de Stichting WeTeN, Swets Test Publishers, Het Parool en Roccade Everest.
Het programma spitst zich toe op het meten en testen van intelligentie en de werking en waarde van intelligentietesten: wat wordt er eigenlijk gemeten? Alle aspecten van intelligentie(tests) komen aan bod: intelligentietests als selectie voor het beroep, hoogbegaafdheid, erfelijkheid, IQ-tests, intelligentietrainingen, toepassingen van kennis en intelligentie op het web, de diverse soorten intelligentie als sociale intelligentie, communicatieve intelligentie en - zeer actueel - emotionele intelligentie, de invloed van opvoeding en erfelijkheid voor de ontwikkeling van intelligentie enz.

Bezoekers kunnen diverse lezingen en workshops bijwonen, er is een informatiemarkt en een tentoonstelling. Ook kunnen bezoekers zich onderwerpen aan diverse kleinschalige intelligentietesten. Er zijn computerdemonstraties en videopresentaties, er is theater, cabaret, een passende muzikale omlijsting en een kinderhoek. De toegang is gratis.

In het kader van de manifestatie verschijnt een boekje getiteld: Intelligentie. Zin en Onzin.


Datum:zaterdag 8 april
Tijd:van 10.30 uur tot 17.00 uur
Plaats:Faculteitsgebouw Psychologie, Roetersstraat 15, Amsterdam

Meer informatie: Reyna Veldhuis
Tel: 020-525 6711
E-mail: (intellig@psy.uva.nl)

Met deze publieksdag krijgt het initiatief van prof. dr. Everaerd verder vorm. Het is zijn ideaal om zo mogelijk jaarlijks voor een breed publiek een presentatie te houden over de stand van zaken en ontwikkelingen in de psychologische wetenschap. Belangrijkste doelstellingen: laten zien hoe de wetenschap werkt, en het aanbieden van kennis en inzichten over maatschappelijk relevante thema's. De belangstelling en grote waardering voor de 'Dag van het Geheugen' bewijst dat er behoefte bestaat aan dit soort informatieve evenementen.

Laatste wijzigingen: 9 maart 2000 - (webmaster@uva.nl)
Bron: PR & Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie