Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde congres voor schoolkrantredacteuren aan UVA

Datum nieuwsfeit: 08-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamDe Universiteit van Amsterdam organiseert op zaterdag 8 april voor de derde maal een congres voor schoolkrantredacteuren; de Schoolkrantdag 2000. Ruim 300 schoolkrantredacteuren zullen naar Amsterdam afreizen om workshops te volgen en elkaars schoolkranten te bekijken. Tijdens de Schoolkrantdag 2000 zal TMF-veejay Tooske Breugem de auteur Renate Dorrestein interviewen. Tijdens het interview komen onder andere vragen aan de orde die door deelnemers aan de workshop Interviewtechnieken zijn bedacht. Het congres vindt plaats in het Philip Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 te Amsterdam en begint om 10.00 uur.

Tijdens de Schoolkrantdag 2000 worden in totaal negen workshops aangeboden:

* Hoe schrijf je voor een doelgroep?

* Hoe bedenk je een onderwerp?

* Vormgeving en uiterlijk van je schoolkrant
* Interviewtechnieken

* De schoolkrant op internet

* Het schrijven van een column

* Poëzie in de schoolkrant

* Het schrijven van een recensie of sportverslag
* Het schrijven van een scenario voor een soap
Aansluitend op de Schoolkrantdag 2000 is de prijsuitreiking voor de 'Beste schoolkrant van Nederland'. Deze prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt door het Instituut voor Media- en
Informatiemanagement van de Hogeschool van Amsterdam. Dit jaar zijn er wederom prijzen voor de beste schoolkrantwebsite, de beste columnist en de best vormgegeven schoolkrant. Deze prijsuitreiking is om 15.00 uur in gebouw 'Leeuwenburg', Weesperzijde 190, Amsterdam.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie