Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Evenement Les Grandes Eaux Musicales in kasteel Versailles

Datum nieuwsfeit: 09-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Frans verkeersbureau

"LES GRANDES EAUX MUSICALES", KASTEEL VAN VERSAILLES

Een bezoek aan het schitterende kasteel van Versailles (nabij Parijs) is niet compleet zonder een wandeling door het immense, prachtig aangelegde park dat bij het kasteel hoort. Helaas heeft het park veel te lijden gehad van de storm Lothar die op 26 december over een groot gedeelte van Frankrijk trok. Er zijn zo'n 10.000 bomen (waaronder zeer oude en zeer zeldzame) gesneuveld en het park heeft in totaal 151 miljoen FF schade opgelopen. Inmiddels is er een 'boom-donatie' project gestart, dat reeds zo'n 3000 nieuwe bomen heeft opgeleverd! Het park is al weer grotendeels opengesteld voor het publiek; alleen een gedeelte van het Grand Parc is nog gesloten.

Ook het jaarlijks terugkerende evenement "Les Grandes Eaux Musicales" zal dit jaar gewoon plaatsvinden. Tijdens dit evenement zullen alle fonteinen en andere waterwerken in het park spuiten op de maat van klassieke- en barok muziek. Deze fonteinen zijn in opdracht van koning Lodewijk IV (de Zonnekoning) vervaardigd door beroemde beeldhouwers en architecten uit die tijd. Lodewijk IV wilde dat ze macht en prestige zouden uitstralen. Het resultaat is een groot aantal schitterende fonteinen, waarvan er 32 hydraulische effecten kunnen voortbrengen. Tijdens de "Grandes Eaux Musicales" spuiten alle fonteinen dat het een lust is.

Waar
: Park van het kasteel van Versailles.

Wanneer
: elke zondag van 9 april tot 8 oktober 2000, elke zaterdag van 1 juli tot 31 september, 1 juni en 15 augustus. Tijden: 11-12 uur, 15.30-17 uur, 17.20-17.30 uur (finale))

Het kasteel is dagelijks behalve op maandag geopend van 9-17.30 uur.

Tarieven:
30 FF. Een toegangskaartje voor het kasteel kost 45 FF (vol tarief), 35 FF (gereduceerd tarief).

Informatie:
tel. 0033-1.30.83.77.88, www.chateauversailles.fr.
NB Het Franse ministerie van Cultuur heeft besloten dat m.i.v. november 2000 de toegang tot het kasteel en het park van Versailles in de periode november maart elke eerste zondag van de maand gratis is!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie