Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 09-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Zondag 9 april 2000,14.30 uur

Man aangehouden voor mishandeling
Utrecht - Op zaterdagochtend 8 april werd omstreeks half twaalf gemeld, dat winkelpersoneel werd mishandeld in een winkel aan het Godebaldkwartier. Voordat de politie ter plaatse was, werd de verdachte al afgeleverd bij de politie door beveiligingsmedewerkers.
Het betrof een 43-jarige inwoner van Utrecht, die een 35-jarige medewerkster van een winkel in het gezicht had geslagen. Tijdens de fouillering van de verdachte, kwamen er diverse wapens uit de zakken van zijn kleding. Het betrof een mes, een alarmpistool en twee luchtdrukwapens met munitie. Tevens was de verdachte in het bezit van handboeien.

Gezien de psychische toestand waarin de man verkeerde werd in overleg met de hulpofficier van justitie een onderzoek in de woning van de man gedaan. Hierbij trof de politie een hoeveelheid, slag- en stootwapens aan, een gaspistool en nog allerlei bij wapens behorende zaken. Ook deze goederen werden inbeslaggenomen. De verdachte is vanwege zijn geestelijke gesteldheid in bewaring gesteld.

Snelheidscontroles
Utrecht - Zaterdagmiddag 8 april, werden tijdens de middaguren op twee lokaties radarsnelheidscontroles uitgevoerd. Deze vonden plaats op de Weg der Verenigde Naties waar 1513 voertuigen werden gemeten. Van dit aantal reden 175 bestuurders te snel met hun voertuig. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/h (50 km/h is toegestaan).

De tweede controle werd uitgevoerd op de Cartesiusweg, waar eveneens een maximum snelheid van 50 km/h geldt. Hier werden 1616 voertuigen gemeten. Van dit aantal gecontroleerde voertuigen bleken 342 bestuurders zich niet aan de snelheid te houden. Hier was de hoogst gemeten snelheid 100 km/h.

Zakkenrollers op heterdaad betrapt
Utrecht - Op zaterdagmiddag 8 april, omstreeks half zes, werden in een winkel aan de St. Jacobsstraat, drie verdachten aangehouden door de medewerkers van een beveiligingsbedrijf en enkele hulpvaardige klanten.

De drie verdachten werden op heterdaad betrapt toen zij bij een 36-jarige inwoner van Amsterdam, de portemonnee met inhoud rolden. De verdachten, een 21-jarige inwoner van Amsterdam en twee mannen van respectievelijk 29 en 28 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aan de politie overgedragen en ingesloten.

De verdachten hadden diverse goederen bij zich die mogelijk van andere diefstallen afkomstig waren. Naar de herkomst van de goederen wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Verkeers-/ alcoholcontrole
Utrecht - Door politiemedewerkers van het district Utrecht-Noord werd tijdens de avonduren van zaterdag 8 april een gecombineerde verkeers-/alcoholcontrole uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de Rio Negrodreef, St.-Laurensdreef en de Mississippidreef.
Van 112 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Wel werd proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die de autogordel niet droegen, 11 keer; 2 keer vanwege het niet verzekerd zijn; 1 keer in verband met de A.P.K.-keuring en 1 keer voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Twee gewonden bij steekpartij, verdachte aangehouden Utrecht - Op zaterdagavond 8 april, omstreeks tien voor half twaalf, werden politieagenten op de IJsselsteinlaan aangesproken door getuigen die meldden, dat er zojuist een steekpartij had plaats gevonden. Bij die steekpartij waren twee slachtoffers gevallen die voor behandeling al naar het ziekenhuis Oudenrijn waren gebracht door omstanders.

Terwijl de politie dit werd verteld, zagen zij de vermoedelijke dader een flatwoning aan de IJsselsteinlaan inlopen. De politie sloot vervolgens de omgeving van de bewuste woning af. Een buurtbewoner meldde vervolgens aan de politie dat de gezochte verdachte via het dak van de flat probeerde te ontkomen. Aan de achterzijde zag de politie op een gegeven moment de verdachte wegvluchten in de richting van de Rijnesteinhof. Hier kon de politie de verdachte aanhouden. Het betrof een 17-jarige inwoner van Utrecht. Hij werd ingesloten en inverzekering gesteld.

Door de politie werden in het genoemde ziekenhuis de slachtoffers bezocht. De slachtoffers, 19 en 14 jaar oud en wonend in Utrecht bleken steekwonden te hebben in een been en in de rug. De 19-jarige die in de rug was gestoken werd met een mogelijk beschadigde long opgenomen in het ziekenhuis.

De afdeling recherche van het politiedistrict Tolsteeg heeft de zaak in onderzoek.

Autokrakers aangehouden
Utrecht - Op zondagochtend 9 april, omstreeks tien minuten over één, zagen getuigen dat er werd ingebroken in een personenauto aan de Mimosastraat. De twee verdachten verdwenen hierna op een fiets in de wijk. De gewaarschuwde politie kon aan de hand van het opgegeven signalement de verdachten aanhouden in de omgeving.
Het betrof twee inwoners van Utrecht van respectievelijk 20 en 17 jaar oud. Eén van de verdachten had een tas bij zich met daarin vermoedelijk van diefstal afkomstige (auto)audio-apparatuur. Beide verdachten werden ingesloten aan het bureau van politie.

Autokrakers op heterdaad aangehouden
Utrecht - Op zondag 9 april, omstreeks vijf over half zeven, werd de aandacht van surveillerende agenten getrokken door een huilend meisje op de Oudegracht. Zij verklaarde zonder enige reden geslagen te zijn door drie jongens, die vervolgens de Loeff Berchmakerstraat waren ingelopen.

De agenten liepen hierna de Loeff Berchmakerstraat in en zagen dat er door drie jongens juist werd ingebroken in een geparkeerde personenauto. Bij het zien van de agenten gingen de drie er vandoor. Na een korte achtervolging te voet konden twee daders worden aangehouden. Het betrof een 14 en een 17-jarige jongen, beiden inwoners van Utrecht. Tijdens hun vlucht werden diverse goederen weggegooid die de politie kon veilig stellen. De derde verdachte wist te ontkomen.

De twee verdachten werden ingesloten aan het politiebureau.

Uitslaande brand in bovenwoning, mogelijke brandstichting Utrecht - Op zondagochtend 9 april werden brandweer en politie omstreeks vijf voor half elf gestuurd naar de Amsterdamsestraatweg voor een uitslaande brand in een bovenwoning.

Ter plaatse woedde een brand op de 2e etage van een woning waaronder winkels gesitueerd zijn. De vier bewoners hadden zichzelf al in veiligheid kunnen brengen. Omdat de brand uitslaand was werden door de politie aangrenzende woningen ontruimd. Dit betrof ongeveer tien woningen. De bewoners werden overgebracht en opgevangen aan het districtsbureau van politiedistrict Utrecht-Noord.

De brandweer bestreed het vuur met groot materieel en zette o.a. een ladderwagen en een hoogwerker in. Omstreeks twaalf uur kon het sein brand meester worden gegeven. De bovenetage brandde geheel uit. De aangrenzende woningen en de onderliggende winkels liepen zware brand- en waterschade op. De woningen zijn voorlopig niet voor bewoning beschikbaar.

Tijdens het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand, kreeg de politie aanwijzingen dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. Omstreeks tien over half twee in de middag, meldde een 19-jarige bewoner van het pand zich aan eerder genoemd politiebureau. Deze man werd als verdacht van brandstichting aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie