Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 09-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Zondag 9 april 2000,14.30 uur

Man aangehouden voor mishandeling
Utrecht - Op zaterdagochtend 8 april werd omstreeks half twaalf gemeld, dat winkelpersoneel werd mishandeld in een winkel aan het Godebaldkwartier. Voordat de politie ter plaatse was, werd de verdachte al afgeleverd bij de politie door beveiligingsmedewerkers.
Het betrof een 43-jarige inwoner van Utrecht, die een 35-jarige medewerkster van een winkel in het gezicht had geslagen. Tijdens de fouillering van de verdachte, kwamen er diverse wapens uit de zakken van zijn kleding. Het betrof een mes, een alarmpistool en twee luchtdrukwapens met munitie. Tevens was de verdachte in het bezit van handboeien.

Gezien de psychische toestand waarin de man verkeerde werd in overleg met de hulpofficier van justitie een onderzoek in de woning van de man gedaan. Hierbij trof de politie een hoeveelheid, slag- en stootwapens aan, een gaspistool en nog allerlei bij wapens behorende zaken. Ook deze goederen werden inbeslaggenomen. De verdachte is vanwege zijn geestelijke gesteldheid in bewaring gesteld.

Snelheidscontroles
Utrecht - Zaterdagmiddag 8 april, werden tijdens de middaguren op twee lokaties radarsnelheidscontroles uitgevoerd. Deze vonden plaats op de Weg der Verenigde Naties waar 1513 voertuigen werden gemeten. Van dit aantal reden 175 bestuurders te snel met hun voertuig. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/h (50 km/h is toegestaan).

De tweede controle werd uitgevoerd op de Cartesiusweg, waar eveneens een maximum snelheid van 50 km/h geldt. Hier werden 1616 voertuigen gemeten. Van dit aantal gecontroleerde voertuigen bleken 342 bestuurders zich niet aan de snelheid te houden. Hier was de hoogst gemeten snelheid 100 km/h.

Zakkenrollers op heterdaad betrapt
Utrecht - Op zaterdagmiddag 8 april, omstreeks half zes, werden in een winkel aan de St. Jacobsstraat, drie verdachten aangehouden door de medewerkers van een beveiligingsbedrijf en enkele hulpvaardige klanten.

De drie verdachten werden op heterdaad betrapt toen zij bij een 36-jarige inwoner van Amsterdam, de portemonnee met inhoud rolden. De verdachten, een 21-jarige inwoner van Amsterdam en twee mannen van respectievelijk 29 en 28 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aan de politie overgedragen en ingesloten.

De verdachten hadden diverse goederen bij zich die mogelijk van andere diefstallen afkomstig waren. Naar de herkomst van de goederen wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Verkeers-/ alcoholcontrole
Utrecht - Door politiemedewerkers van het district Utrecht-Noord werd tijdens de avonduren van zaterdag 8 april een gecombineerde verkeers-/alcoholcontrole uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de Rio Negrodreef, St.-Laurensdreef en de Mississippidreef.
Van 112 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder bleek te veel alcohol genuttigd te hebben. Wel werd proces-verbaal opgemaakt tegen bestuurders die de autogordel niet droegen, 11 keer; 2 keer vanwege het niet verzekerd zijn; 1 keer in verband met de A.P.K.-keuring en 1 keer voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Twee gewonden bij steekpartij, verdachte aangehouden Utrecht - Op zaterdagavond 8 april, omstreeks tien voor half twaalf, werden politieagenten op de IJsselsteinlaan aangesproken door getuigen die meldden, dat er zojuist een steekpartij had plaats gevonden. Bij die steekpartij waren twee slachtoffers gevallen die voor behandeling al naar het ziekenhuis Oudenrijn waren gebracht door omstanders.

Terwijl de politie dit werd verteld, zagen zij de vermoedelijke dader een flatwoning aan de IJsselsteinlaan inlopen. De politie sloot vervolgens de omgeving van de bewuste woning af. Een buurtbewoner meldde vervolgens aan de politie dat de gezochte verdachte via het dak van de flat probeerde te ontkomen. Aan de achterzijde zag de politie op een gegeven moment de verdachte wegvluchten in de richting van de Rijnesteinhof. Hier kon de politie de verdachte aanhouden. Het betrof een 17-jarige inwoner van Utrecht. Hij werd ingesloten en inverzekering gesteld.

Door de politie werden in het genoemde ziekenhuis de slachtoffers bezocht. De slachtoffers, 19 en 14 jaar oud en wonend in Utrecht bleken steekwonden te hebben in een been en in de rug. De 19-jarige die in de rug was gestoken werd met een mogelijk beschadigde long opgenomen in het ziekenhuis.

De afdeling recherche van het politiedistrict Tolsteeg heeft de zaak in onderzoek.

Autokrakers aangehouden
Utrecht - Op zondagochtend 9 april, omstreeks tien minuten over één, zagen getuigen dat er werd ingebroken in een personenauto aan de Mimosastraat. De twee verdachten verdwenen hierna op een fiets in de wijk. De gewaarschuwde politie kon aan de hand van het opgegeven signalement de verdachten aanhouden in de omgeving.
Het betrof twee inwoners van Utrecht van respectievelijk 20 en 17 jaar oud. Eén van de verdachten had een tas bij zich met daarin vermoedelijk van diefstal afkomstige (auto)audio-apparatuur. Beide verdachten werden ingesloten aan het bureau van politie.

Autokrakers op heterdaad aangehouden
Utrecht - Op zondag 9 april, omstreeks vijf over half zeven, werd de aandacht van surveillerende agenten getrokken door een huilend meisje op de Oudegracht. Zij verklaarde zonder enige reden geslagen te zijn door drie jongens, die vervolgens de Loeff Berchmakerstraat waren ingelopen.

De agenten liepen hierna de Loeff Berchmakerstraat in en zagen dat er door drie jongens juist werd ingebroken in een geparkeerde personenauto. Bij het zien van de agenten gingen de drie er vandoor. Na een korte achtervolging te voet konden twee daders worden aangehouden. Het betrof een 14 en een 17-jarige jongen, beiden inwoners van Utrecht. Tijdens hun vlucht werden diverse goederen weggegooid die de politie kon veilig stellen. De derde verdachte wist te ontkomen.

De twee verdachten werden ingesloten aan het politiebureau.

Uitslaande brand in bovenwoning, mogelijke brandstichting Utrecht - Op zondagochtend 9 april werden brandweer en politie omstreeks vijf voor half elf gestuurd naar de Amsterdamsestraatweg voor een uitslaande brand in een bovenwoning.

Ter plaatse woedde een brand op de 2e etage van een woning waaronder winkels gesitueerd zijn. De vier bewoners hadden zichzelf al in veiligheid kunnen brengen. Omdat de brand uitslaand was werden door de politie aangrenzende woningen ontruimd. Dit betrof ongeveer tien woningen. De bewoners werden overgebracht en opgevangen aan het districtsbureau van politiedistrict Utrecht-Noord.

De brandweer bestreed het vuur met groot materieel en zette o.a. een ladderwagen en een hoogwerker in. Omstreeks twaalf uur kon het sein brand meester worden gegeven. De bovenetage brandde geheel uit. De aangrenzende woningen en de onderliggende winkels liepen zware brand- en waterschade op. De woningen zijn voorlopig niet voor bewoning beschikbaar.

Tijdens het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de brand, kreeg de politie aanwijzingen dat er vermoedelijk sprake was van brandstichting. Omstreeks tien over half twee in de middag, meldde een 19-jarige bewoner van het pand zich aan eerder genoemd politiebureau. Deze man werd als verdacht van brandstichting aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...