Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Europees Kampioenschap in Olympische Finn klasse

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV


Europees Kampioenschap in de Olympische Finn klasse start op maandag
10 april

Van maandag 10 april tot en met zaterdag 15 april zeilen de Europese Finn-zeilers om de felbegeerde Europese titel. De in Rotterdam geboren Martijn van Muyden (29) zal alles in het werk stellen om hoog te eindigen. Doelstelling is het halen van een A-limiet (eindigen bij de eerste zes landen op het EK en bij de eerste tien van het klassement). De nog jonge talentvolle Stefan de Vries uit Kropswolde (19) werd vorig jaar eerste bij de jeugd en 33e overall. Zijn doelstelling is om zijn jeugdpositie van 1999 te prolongeren.

Martijn van Muyden, lid van de Rotterdamsche Zeilvereeniging is, na een terugval in 1999, in 2000 voortvarend gestart met het winnen van de Open Nieuw-Zeelandse Kampioen-schappen en het behalen van een mooie zesde plaats op de pré-Olympische week in Melbourne begin januari. Om voor een A-status van het KNWV in aanmerking te komen, moet Van Muyden twee maal een A-limiet varen. Dit EK is de eerste kans, daarna volgen kansen op de pré-Olympische week in Hyeres (eind april) en de SPA Regatta in Medemblik
van 24 - 28 mei. Deze twee weken zijn tevens aangewezen als
selectie-evenement voor de Olympische Spelen 2000. Die Nederlandse Finnzeiler die als beste uit deze twee wedstrijd-series naar voren komt, én minimaal één keer een A-limiet gevaren heeft, wordt voor uitzending naar Sydney aan NOC*NSF voorgedragen.

Overige Nederlanders die meedoen aan dit EK zijn: Wouter Molenaar, Hans Willekes, Ewoud Meijer, Cees Scheurwater, Ed van de Steene en Jan Willem Kok.

Afhankelijk van weer en wind staan er twee races per dag op het programma. De eerste start is maandag 10 april om 12.00 uur.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: ZeilenNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie