Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: biologisch bestrijden van spint op gerbera's

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

·ma 10-04-00

tijd 16:00 uur
adres Aula, Gen. Foulkesweg 1, Wageningen
onderwerp Promotie mw. drs. O.E. Krips, Wageningen
titel Plant effects on biological control of spider mites in the ornamental crop gerbera promotor(en): prof.dr. M. Dicke (insect-plant relaties i.h.b. tritrofe interacties)
informatie Stafafdeling Communicatie, Gert van Maanen, tel. 0317-485003
Bij de teelt van siergewassen worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dat heeft te maken met de hoge eisen op de bloemenveiling. De bloemen moeten vrij zijn van vraatschade, plaagorganismen en resten van plaagorganismen, zoals vervellingshuidjes. Bij zulke hoge eisen is het moeilijk om de plaagorganismen biologisch te bestrijden, omdat er bij biologische bestrijding altijd wel wat vraatschade is. Omdat gerbera's zonder blad verhandeld worden en de plaagorganismen vooral aan de bladeren eten is het wel mogelijk om bij de gerberateelt biologische bestrijding toe te passen. Een belangrijk vraatorganisme is de spintmijt. Olga Krips onderzocht eigenschappen (resistentie, bladbeharing en geuren) van verschillende cultivars, die van groot belang zijn bij de biologische bestrijding van spintmijten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie