Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgisch marinezeilschip in Tall Ships Millenium Race

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 062 van 7 april 2000

Zenobe Gramme neemt deel aan Tall Ships Millenium Race

Het Belgische marinezeilschip Zenobe Gramme neemt van 10 april tot 5 september deel aan de Cutty Sark Tall Ships Race. Het schip zal aan maar liefst vier zeilraces deelnemen, veertien havens bezoeken in acht landen en zo'n slordige 10.500 mijl (19.450 km.) afleggen. Southampton (U.K.) opent het evenement. Voorts gaat het via een tussenstop in Tanger (Marokko) richting Cadiz (Spanje). Van hieruit start een race van 24 dagen over de Atlantische Oceaan, richting Bermuda. Na enkele broodnodige dagen om schip en bemanning terug op niveau te brengen, zet men koers naar Charleston (USA). Daarna volgt de race de Amerikaanse Oostkust, noordwaarts via Baltimore, Philadelphia en New York naar Boston. Hier verlaat men de Amerikaanse wateren, richting Halifax (Canada). De grote transatlantische retourrace van 23 dagen brengt het schip naar Portsmouth (U.K.), om uiteindelijk Amsterdam en finaal Bremershaven aan te doen.

In deze vijf maanden zal de Zenobe Gramme onze nationale driekleur tonen op de meest uiteenlopende evenementen. Naast deelname aan verschillende grote zeilhappenings in Europese en Amerikaanse havens, is het schip ook present op de "Fourth of July" in New York en de wereldtentoonstelling.

Behalve deze representatieopdracht zal het schip zijn opleidingsfunctie ten volle vervullen. Naast de vaste bemanning van zeven man, zullen vijf aanvullende bemanningen van telkens tien mannen en vrouwen elkaar aflossen. Actief en reservepersoneel van de Marine, Land- en Luchtmacht en Medische Dienst, kandidaat-officieren van de Koninklijke Militaire School en uitwisselingsdeelnemers uit 17 landen zullen dit uitzonderlijk avontuur samen beleven.

Voor meer informatie: contacteer SID
Quartier Reine Elisabeth / Kwartier Koningin Elisabeth Tf: 02/701.39.50 - Fax: 02/701.48.62 - email: (press@js.mil.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie