Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TEAR fund, Woord en Daad en ZOA bieden hulp in Ethiopië

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Apeldoorn, 10 april 2000

TEAR fund, Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg bieden noodhulp in Ethiopië

TEAR fund, Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg zijn een gezamenlijke noodhulpactie voor Ethiopië en omliggende landen gestart. Deze regio, de Hoorn van Afrika, wordt al lange tijd geteisterd door droogte. Miljoenen mensen worden bedreigd door een hongersnood.

De drie organisaties hebben ieder een bedrag van 100.000 gulden toegezegd. Als eerste aandachtsgebied voor de hulpverlening is gekozen voor Dessie, een stad ten noorden van de hoofdstad Addis Abeba. Er is een acute behoefte aan voedsel. De uitvoering vindt plaats in overleg met lokale organisaties, waaronder Hope Enterprises. In een nader onderzoek zal bekeken worden welke vorm van hulp verder noodzakelijk is.

De hongersnood is ontstaan door drie jaar van droogte en een reeks van conflicten in deze regio. Op dit moment worden meer dan 10 miljoen mensen in zeven Oost-Afrikaanse landen met hongersnood bedreigd, waarvan volgens de Verenigde Naties alleen al 7,7 miljoen in Ethiopië. Vooral kinderen bezwijken in de getroffen gebieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Els Hekstra, ZOA-Vluchtelingenzorg,
afdeling Voorlichting
Postbus 4130, 7320 AC Apeldoorn
E-mail: (info@ZOAweb.org)
Tel.: 055 3680834

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie