Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek oude gasleiding in de Langestraat te Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort


s 5 april 2000

Onderzoek oude gasleiding in de Langestraat

Tijdens herstelwerkzaamheden aan het brugdek in de Langestraat over de Zuidsingel en Westsingel is een oude gietijzeren gasleiding gevonden uit circa 1920. De leiding werd vroeger gebruikt voor het transport van stadsgas en voor de gietijzeren gaslantaarns, die daar vroeger stonden. De leiding is nu geheel buiten werking.

De REMU gaat vanaf 10 april op een aantal plekken onderzoeken hoe lang de leiding is en hoe deze exact loopt. Deze gegevens zijn ook van belang voor de werkzaamheden van de herinrichting van het Kernwinkelgebied.

Het onderzoek zal tussen 11.00 en 16.00 uur plaatsvinden vanwege de bevoorradingstijden van de winkels. Overigens zal de straat niet over de volle breedte worden geopend. Op 8 a 10 plekken om de circa 50 meter wordt een gleuf gegraven van ca. 1,5 m. om de oude gasleiding op oude restantjes gas te controleren en om deze goed in te kunnen tekenen in haar tekeningenbestand. Deze metingen worden dus voor de volledigheid en veiligheid uitgevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie