Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chinese delegatie op bezoek bij provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
06 april 2000

Werkbezoek uit Verre Oosten aan UTAG-Holding Veenendaal CHINESE DELEGATIE OP BEZOEK BIJ PROVINCIE UTRECHT/b>

Science & technology is het thema van de reis die een delegatie uit de Chinese provincie Guangdong door Europa maakt. Op 10 april wordt de delegatie op verzoek van het provinciaal bestuur van Guangdong ontvangen door de provincie Utrecht. In China is de rol van de overheid nog steeds van groot belang; de provincie treedt daarom op als bemiddelaar voor Utrechtse bedrijven die in China voet aan de grond willen krijgen. Op het programma staat o.a. een werkbezoek aan Media Plaza in Utrecht en UTAG Holding in Veenendaal. UTAG is succesvol in China met de verkoop van LPG installaties.

De Chinese delegatie staat onder leiding van vice-governor Lu Zhonghe. De provincie Guangdong heeft 76 miljoen inwoners en grenst aan Hong Kong. De investeringen in de infrastructuur zijn enorm. Er is niet alleen kapitaal nodig vanwege de investeringen, maar ook know how bijvoorbeeld op het gebied van milieutechnologie. Op dit terrein is in Guangdong o.a. het Amersfoortse bedrijf DHV actief.

Zaken doen in China
Sinds 1995 heeft de provincie Utrecht een vriendschapsverdrag met Guangdong, met als doel het bevorderen van wederzijdse handelsbetrekkingen. Zaken doen in China betekent niet alleen onderhandelen met ondernemers maar vooral met de overheid. Daaraan hechten de Chinese autoriteiten buitengewoon veel waarde. De provincie moet daarom vooral zorgen voor een uitstekend klimaat om zaken te doen. In de loop der jaren hebben vele Utrechtse bedrijven in het kielzog van de provincie zaken kunnen doen met Guangdong, zoals de Jaarbeurs en Develing Trade.
(Voor informatie: ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 31 96)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie