Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale expansie ibidlive in stroomversnelling

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Internationale expansie ibidlive in stroomversnelling

ibidlive NV – een high-tech onderneming die live veilingen op het internet en via de televi-sie brengt – heeft een overeenkomst afgesloten met QXL.com uit Engeland. QXL neemt een 50%-belang in het aandelenkapitaal van ibidlive en zal circa 20 miljoen gulden in ibidlive investeren. QXL.com heeft tevens het recht verworven om de speciale ibidlive-technologie toe te passen. Het bedrijf behoort tot de grootste internetveilinghuizen van Europa.

ibidlive is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en toepassen van interactieve software en systemen voor live veilingen via televisie en internet. Mensen die geen toegang hebben tot één van deze media kunnen per telefoon meedoen. ibidlive en QXL.com hebben inmiddels enkele tientallen interactieve live veilingen georganiseerd. Beide bedrijven zijn overigens ook actief in de tot nu toe meer gangbare vorm van veilen via internet, het zg. delayed bidding waarbij gedurende een bepaalde periode, gewoonlijk 4-7 dagen, op een object kan worden geboden en bij sluiting de hoogste bieder wint.
ibidlive wil echter de spanning en het entertainment van een echte veiling naar een groot publiek brengen. Met SBS6 is er een overeenkomst over een aantal veilingen op de zondagmiddag. Wanneer deze eerste serie aanslaat zullen er tal van programma’s volgen, ook op prime-time.
Dankzij de kapitaalinjectie zal ibidlive haar ambities om de technologie pan-Europees in te zetten versneld vorm kunnen geven. Een direct uitvloeisel van de inbreng van QXL.com is de samenwerking met United Productions/Anglia TV. Dit gereputeerde Engelse mediabedrijf zal voor ibidlive programma’s gaan produceren en distribueren.

In het kader van de internationale expansie zijn naast de reeds bestaande buitenlandse dochterondernemingen ibidlive UK Ltd. en ibidlive USA, Inc. nieuwe vestigingen in oprichting in Frankrijk en Spanje. Deze zullen naar verwachting in september van dit jaar volop operationeel zijn.

Ibidlive-topman Peter Farid Faisal: “Live veilingen op het internet zullen nog sterk in populariteit groeien en zich ontwikkelen tot een vast onderdeel van het entertainmentpakket. De samenwerking van ons bedrijf met QXL.com zal ibidlive in de voorhoede van de ontwikkelingen plaatsen. Daarnaast zal hij de internationale expansie, die een van de hoofddoelstellingen van onze onderneming, is in een stroomversnelling kunnen brengen”.

ibidlive onderscheidt zich wezenlijk van de andere aanbieders van internetveilingen doordat het de mensen vanuit hun woning actief aan veilingen kan laten deelnemen. Daarmee krijgt de veiling een grotere dynamiek bij een zeer hoge entertainment waarde. De aanbieders van objecten bereiken tevens een veel groter koperspubliek dat bovendien niet meer aan nationale grenzen gebonden is.

Het systeem is heel eenvoudig in het gebruik. Zij die voor het eerst aan een interactieve veiling meedoen hoeven zich slechts bij het organiserende veilinghuis of ibidlive te laten registreren. Zij ontvangen dan een pincode en een biednummer. Na het downloaden van een stukje software op de pc kunnen zij de gebeurtenissen in het veilinghuis via het beeldscherm van de pc of via de televisie volgen en met hun bod beïnvloeden. PC-gebruikers doen dat met een simpele muisklik, TV-kijkers door middel van de stertoets op hun telefoon.

Over ibidlive
ibidlive NV werd in 1999 opgericht door Peter Farid Faisal, Maarten Noyons en Tim Dean - Smith. Op 21 november van dat jaar vond de eerste ‘live’ TV veiling plaats op RTL5 met Veilinghuis Glerum. Een twintigtal veilingen op Internet volgden in Nederland met Troostwijk veilingen, Veilinghuis van Spengen, Veilinghuis Glerum, Venduhuis Den Haag, Venduhuis Dickhaut en van Sabbe Posterauctions.
In hetzelfde jaar werden ibidlive UK Ltd. en ibidlive USA, Inc. opgericht. Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie