Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van maandagmiddag 10 april
15:40 maandag 10 april 2000

Ron Reinds
0592-361294/06-51626987

EMMEN

Poging autodiefstal/brandstichting
Werd er omstreeks 06.45 uur brand gesticht in een aan de Klokkeslag geparkeerde personenauto. De reeds aanwezige brandweer had de brand al geblust. Tijdens onderzoek door de technische recherche aan de auto bleek dat de bedrading bij het stuur was doorverbonden. De 57-jarige eigenaar zit met een flinke schadepost.

EMMEN

Diefstal autoambulance
Deed een 45-jarige werknemer van een autobedrijf aan de Michael Strogoffstraat aangifte van diefstal van een autoambulance. De diefstal werd gepleegd in de nacht van 7 op 8 maart. De achter het bedrijf geparkeerde eenassige aanhanger heeft een waarde van ongeveer 5000 gulden.

PESSE

Diefstal van/uit autos en vernieling bedieningspaneel Car-Wash Een 30-jarige eigenaar van een garagebedrijf aan de Dorpsstraat heeft tussen zaterdagavond 17.00 uur en vanmorgen 08.00 uur ongewenst bezoek gehad. Van een op zijn terrein geparkeerde personenauto werden alle wielen weggenomen. Tevens werd van een andere personenauto een autoradio en een radarverklikker weggenomen. Van deze auto werd het linkervoorportierslot vernield waardoor men binnen kon komen. Ook werd de motorkap van deze auto vernield. Beide personenautos zijn eigendom van klanten van de garagehouder.
Eveneens werd een bedieningspaneel van de aanwezige Car-Wash vernield kennelijk met het doel om het daarachter liggende geld buit te maken. Dit gelukte echter niet.

MEPPEL

Diefstal uit personenauto
Een 23-jarige eigenaar van een personenauto deed aangifte van diefstal van een autoradio/CD-speler en 10 CDs uit zijn auto. De diefstal werd gepleegd aan de Kromme Elleboog op zaterdag 8 april tussen 15.45 een 17.00 uur. Niet duidelijk is hoe de afgesloten auto geopend is. Er was geen schade toegebracht aan de auto. Waarde van het weggenomene is ongeveer 1000 gulden.

ASSEN

Diefstal uit personenauto
Een 46-jarige eigenaar deed aangifte van diefstal van diverse goederen uit zijn aan de Haarweg geparkeerde personenauto. De inbraak is gepleegd tussen zondagavond 18.15 uur en vanmorgen 06.15 uur. Het rechtervoorportierslot werd vernield waarna men binnen kon komen. Een 27 MC bak, zonnebril, oplaad/handfreeset voor GSM en diverse cassettebandjes werden weggenomen.

ASSEN

Inbraak in twee Romny loodsen
Deed een 50-jarige werknemer van een bedrijf aan de W.A. Scholtenstraat aangifte van inbraak in een tweetal Romny loodsen. De inbraak is gebeurd tussen vrijdag 17.00 uur en vanmorgen 07.00 uur. In een van de loodsen is men binnengekomen door het plaatmateriaal aan de achterzijde van de loods te verbuigen. Van de andere werd het slot vernield. Uit beide loodsen werd niets weggenomen.
EMMEN

Diefstal uit personenauto
Een 20-jarige eigenaar van een aan de Wilhelminastraat geparkeerde personenauto deed aangifte van inbraak in zijn auto. Bij deze inbraak, gepleegd tussen zaterdagavond 20.00 uur en 00.30 uur, werd een autoradio/CD-speler en ongeveer 14 CDs weggenomen ter waarde van 900 gulden. Het rechterportierslot werd vernield waarna men binnen kon komen. Schade aan het portierslot is niet bekend.
COEVORDEN

Vernieling auto
Deed een 27-jarige duitse eigenaresse van een personenauto aangifte van vernieling van haar aan de Botersteeg geparkeerde auto. Na een cafe bezoek op zondag 9 april tussen 02.30 en 03.30 uur kwam ze terug bij haar auto die toen reeds op twee lekgestoken banden stond en waarvan de overige twee nog leeg liepen. De schade aan de een week oude auto bedraagt ongeveer 1500 gulden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie