Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PvdA over sponsering ziekenhuizen

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 10 april 2000

 

VRAGEN VAN DE LEDEN VAN DER HOEK EN OUDKERK (BEIDEN PVDA) AAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

1. Hebt u kennisgenomen van het bericht "Onderzoek sponsoring ziekenhuis" bij het Psychiatrisch Ziekenhuis Delta in Rotterdam? (1)

2. Kunt u aangeven op welke wijze de Inspectie voor de Volksgezondheid het contract onderzoekt? Wordt hier de onafhankelijkheid van ziekenhuis en artsen ten opzichte van de fabrikant bij betrokken? Zo ja, uit welke delen van het onderzoek blijkt dit? Zo nee, waarom niet?

3. Bent u van mening dat deze overeenkomst op zijn minst de indruk wekt dat er sprake is van het direct of indirect leveren van een tegenprestatie door het ziekenhuis?

4. Bent u van mening dat deze wijze van sponsoring de onafhankelijke positie van artsen en ziekenhuizen aantast? Zo ja, bent u van mening dat dergelijke verbintenissen in de toekomst voorkomen dienen te worden? Zo nee, waarom niet?

5. Bent u van mening dat het geven van nascholingscursussen aan artsen in het ziekenhuis door de fabrikant het karakter heeft van een verkoopbijeenkomst? Zo ja, wat is u mening hierover? Zo nee, waarom niet?

6. Komen dergelijke contracten bij andere zorginstellingen ook voor? Zo ja, kunt u hiervan een overzicht geven?

 

(1) Algemeen Dagblad van 8 april 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie