Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale jongerenconferentie USN in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 10-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


5 april 2000
Internationale jongerenconferentie in Utrecht

Studenten zoeken naar `a Culture of Peace'

Onder de noemer `Students and Universities: Capacity for Peace and Democracy' organiseert het Unitwin Studenten Netwerk (USN) in samenwerking met de Nationale UNESCO Commissie van 10 t/m 13 april in Utrecht een serie activiteiten in het kader van 'the international Year for the Culture of Peace'. Tijdens deze dagen komen studenten uit zuidelijk Afrika en West-Europa bij elkaar om na te denken over de invloed die zij kunnen uitoefenen op de promotie van `a Culture of Peace.'

Een van de belangrijkste activiteiten wordt gevormd door een internationale jongerenconferentie waar zo'n 60 studenten uit 6 Afrikaanse en 6 Europese landen aanwezig zullen zijn. Het zijn allemaal studenten met een eigen kijk op het begrip `a Culture of Peace', onder meer door intensieve research in eigen land. Op de conferentie worden als uitgangspunt de verschillen met betrekking tot conflicthantering tussen de participerende landen genomen. Het USN weet uit ervaring van afgelopen jaren hoe waardevol deze vergelijkingen zijn, en hoe verrassend de inzichten die hier uit voortvloeien. Het is de bedoeling aan het eind van de conferentie concrete acties op te stellen, die de deelnemers vervolgens in eigen land en op de eigen universiteit ten uitvoer gaan brengen.

Het feit dat er zoveel jongeren uit zuidelijk Afrika naar Nederland komen om met jongeren uit West-Europa op gelijke voet te discussiëren is een unieke gebeurtenis. Bovendien is de conferentie op een verfrissende manier opgezet. Naast de klassieke discussievorm in workshops zal door middel van stands (posters, video, kranteknipsels, beelden) en presentaties (toneel, speech, etc.) tevens een beeld worden gegeven van de verschillen in cultuur, politieke setting en lokale kijk op `a Culture of Peace'.

Voor meer informatie:

Unitwin Studenten Netwerk

(030) 253 5489

www.phys.uu.nl/~unitwin

Laatst gewijzigd: 05 april, 2000
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie