Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kennisdebat over brede school in gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Kenmerk: E.067
Datum: 6 april 2000

Kennisdebat over brede school in Maassluis

Op dinsdag 11 april begint om 20.00 uur in de burgerzaal van het stadhuis het kennisdebat over een brede school in Maassluis. Na de opening door wethouder P. Hoogenraad gaat de werkconferentie van start met twee inleiders de heer W. Burger (Schoolbegeleider OBD Nieuwe Waterweg Noord) en de heer F. v.d. Matten (Directeur Stichting De Meeuw in Rotterdam). Om ongeveer kwart over negen gaan vijf werkgroepen aan de slag met de centrale vraag: "Hoe zal de Maassluise brede school eruit moeten zien en welke stappen moeten nog worden gezet?". De bijeenkomst wordt afgesloten met een plenaire terugkoppeling en eventueel een discussie.

Het is de bedoeling met het kennisdebat een antwoord te krijgen op de vraag of betrokken instellingen en partijen bereid zijn mee te werken aan een brede school. Voor deze bijeenkomst zijn dan ook zoveel mogelijk betrokken instellingen uitgenodigd. Momenteel hebben zich ruim 100 deelnemers gemeld.

De brede school is op dit moment een belangrijk thema in de landelijke politiek en wordt eveneens binnen de verschillende, voornamelijk grotere gemeenten al vorm gegeven. Er worden verschillende modellen en termen gehanteerd; zo wordt in Groningen gewerkt met de vensterschool, in Rotterdam met de brede school, in Amsterdam met de verlengde schooldag en in Haarlem met de kantooruren school. Door middel van deze voorbeelden wordt al duidelijk dat een pasklaar model niet bestaat, de locale situatie bepaalt waar behoefte aan is en waar de accenten gelegd moeten worden.

In Maassluis komt het initiatief voor het ontwikkelen van een brede school vanuit de politiek. In de Programma Op Hoofdzaken en het beleidsplan van het college van burgemeester en wethouders is het "bevorderen van de buurtschool (brede school)" een speerpunt binnen GOA-beleid.

Mededeling voor de pers:

U bent van harte welkom bij het kennisdebat op dinsdag 11 april in de burgerzaal van het stadhuis. Aanvang 20.00 uur.

Laatste wijziging: 06 April 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie