Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van maandag op dinsdag
10:43 dinsdag 11 april 2000

Martin Panman
0651611628

Assen, te veel gedronken

Vannacht reed een 44 jarige bestuurder uit Assen over de Europaweg. De automobilist viel op, omdat hij nogal hard reed. De man kreeg een stopteken en hij moest op het politiebureau een blaasproef afleggen. De ademanalyse wees 455 ugl aan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Omdat het de 2e keer was dat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat, is zijn rijbewijs ook ingevorderd.

Emmen, bromfiets niet verzekerd

Tijdens een bromfietscontrole op de Angelsloerdijk, controleerde de politie een bromfiets, die niet was voorzien van een geel- of oranje plaatje. Na een verder onderzoek, bleek dat het contactslot was vernield, want de bromfiets kon alleen gestart worden met een schroevendraaier. Ook bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. Er zat echter wel een verzekeringsplaatje op. Volgens de verdachte een 19 jarige inwoonster van Emmen, was dat plaatje voor een tientje gekocht. De bromfiets is voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen, en de bestuurster kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Diefstallen uit autos

In Assen, aan de Menning is gistermiddag een auto opengebroken. Een ruit is vernield en een radardetector verdween uit de auto.

In Coevorden, aan de Irisstraat is gistermiddag een auto opengebroken. Uit de auto verdwenen een cd-speler en cd-tjes.

In Assen, aan de Overcingellaan op de parkeerplaats bij het Station is een auto opengebroken. Een ruit is vernield en een radardetector is er uit verdwenen.

In Emmen, aan de Houtweg, is een vrachtauto was de kermis opengemaakt. De laaddeur aan de achterkant van de auto bleek te zijn opengebroken. Uit de auto zijn diverse prijsartikelen gestolen, zoals o.a. beren. Op het terrein lagen verspreid enkele beren.

Er worden nog steeds veel waardevolle voorwerpen achtergelaten in autos. Bij Politie Drenthe kwamen vanaf 1 januari tot 1 april 742 meldingen binnen van diefstallen uit autos.

Klazinaveen, stenen gooien

Een aantal jongens uit Klazienaveen, rond de leeftijd van tien jaar, hebben elkaar tijdens een ruzie met stenen bekogeld. Tijdens de bekogelingen werd dekking gezocht achter auto's. Hierdoor raakten ook een aantal auto's beschadigd. De jongens zijn meegenomen naar het bureau, de vergoeding van de aangebrachte schade wordt met de ouders geregeld.

Emmen, schuur in brand

In Emmen aan het Valtherbospad is een schuur in de achtertuin van een 43-jarige man afgebrand. De man was aan het barbequen boven een stapel hout. Waarschijnlijk zijn er vonken overgewaaid naar de schuur. De man prbeerde in eerste instantie zelf de brand te blussen, maar dat weinig effect. De brandweer kon niet meer voorkomen dat gehele schuur afbrandde. Omdat het dak uit asbestplaten bestond is het terrein afgezet. Vandaag wordt onderzocht of er ook astbest is vrijgekomen. Het bleef alleen bij materiele schade.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie