Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlemmermeer start ontwikkeling stedelijk Hoofddorp

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


Gemeente Haarlemmermeer start ontwikkeling stedelijk Hoofddorp

Gemeente Haarlemmermeer heeft een ontwikkelingsstrategie ontwikkeld met de titel 'Hart voor Haarlemmermeer'. Deze omtwikkelingsstrategie geeft een visie op een onderdeel van het centrum van Hoofddorp. Doel is Hoofddorp een stedelijk centrum te geven, met diverse stedelijke voorzieningen. Woningbouw is een belangrijk onderdeel van de visie.
De ontwikkelingsstrategie 'Hart voor Haarlemmermeer' is nadrukkelijk geen plan, maar een visie. Een document waarin de ambities met betrekking tot de toekomst van Hoofddorp als levendig stedelijk centrum zijn aangegeven.
Deze visie vloeit voort uit de Toekomstvisie Haarlemmermeer 2015, waarin een van de bouwstenen 'Hoofddorp, stad van Haarlemmermeer is'. Daarnaast bestond de wens om een cultuurplein te realiseren en om de relatie tussen het centrum en het station van Hoofddorp te versterken.
Belangrijk onderdeel in de visie is een groot aantal (ca. 1500) appartementen. De toekomstige bewoners hiervan zijn hooggekwalificeerde werkers, maar ook ouderen en jongeren. Een ruim aantal woningen is belangrijk voor de levendigheid in het toekomstig stadscentrum. Daarnaast maken ze een bepaald voorzieningenniveau mogelijk met winkels, horeca, uitgaansmogelijkheden, sport- en recreatieve voorzieningen en cultuur.
De visie zoals die nu wordt voorgesteld bestaat verder uit een nieuwe locatie voor het Raadhuis, ruimte voor regionaal onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs en een cultuurplein (bibliotheek, schouwburg, cultureel jongerencentrum, bioscoop, museum en een sport- en stadspark).
De visie is in mei 2000 gespreksonderwerp van debatten met de bewoners van Hoofddorp en de rest van gemeente Haarlemmermeer en het bedrijfsleven. Ook wordt internet ingezet als middel om de meningen en ideeën te verzamelen. Daarnaast besteedt de gemeentekrant ook veel aandacht aan het project Hart voor Haarlemmermeer.
In de zomer zullen de reacties verwerkt worden en voor zover relevant meegenomen in de verdere planontwikkeling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Afke Marks; 023 - 567 64 98

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie