Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Acht Mei Beweging pleit voor niet-huwelijkse relaties

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Commissie Mensenrechten in de Kerk van Acht Mei Beweging pleit voor het serieus nemen van niet-huwelijkse relaties en het zegenen daarvan

De christelijke geloofsgemeenschap gaat onzorgvuldig om met menselijke relaties wanneer de variëteit daarin geen recht wordt gedaan en alleen uitgegaan wordt van gangbare huwelijks-modellen. Bovendien moeten liturgische modellen worden ontwikkeld voor situaties waarin het uitspreken van een zegen over een niet-huwelijkse relatie zinvol en gewenst blijkt.

Deze conclusie en deze aanbeveling staan in een speciaal katern van Acht Mei Post dat door de Commissie Mensenrechten in de Kerk van de Acht Mei Beweging is verzorgd. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie