Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede druk Zilt en Zoet in cultuurreeks provincie Zeeland

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland


Tweede druk Zilt en zoet

In de cultuurhistorische reeks van de provincie Zeeland is de tweede druk van het boek Zilt en zoet van auteur Jan J. B. Kuipers verschenen. Het dagelijks gebruik van water en de archeologische, historische en landschappelijke sporen daarvan in Zeeland staan centraal. De eerste druk verscheen in oktober 1997 in een oplage van 2000 exemplaren en raakte uitverkocht. Zilt en zoet is het tweede deel uit de trilogie die Jan Kuipers heeft geschreven over de maritieme geschiedenis van Zeeland. Het eerste deel uit de maritieme trilogie is Zeeuwen te water, over scheepvaart, havens, pakhuizen, organisaties en ondernemingen, visserij, koopvaardij en marine. Het derde deel, Zeeuwen tegen het water, behandelt de waterstaatkundige geschiedenis van Zeeland, de boeiende en rusteloze dynamiek van de overwinningen op en de nederlagen tegen de zee. De drie delen zijn ook gebundeld (van een wikkel voorzien) te verkrijgen onder de titel Zeeuwen en het water.
De tweede druk van Zilt en zoet verschijnt in een oplage van 2000 exemplaren. Deze druk is door de auteur geheel herzien en op enkele plaatsen verbeterd en geactualiseerd. Andere delen uit de cultuurhistorische reeks die dit jaar worden herdrukt zijn Versterckt Zeeland, van de auteurs P. Stockman en P. Everaers en Karolingische burchten in Zeeland, van R. van Heeringen en M. P. de Bruin, dat door P. Henderikx zal worden bewerkt tot een nieuwe uitgave onder de (voorlopige) titel Vikingen in Zeeland.

De cultuurhistorische reeks van de provincie is te verkrijgen in de boekhandel, maar ook te bestellen bij het Informatiecentrum van de provincie Zeeland, telefoon 0118-631400. De prijs per deel is 7,50.

11 april 2000, R. J. Swiers, 0118-631634, 25/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie