Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agrarische bedrijven Delfzijl open voor publiek

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


INFORMATIE

11-04-2000

Agrarische bedrijven open voor publiek

Drie landbouwbedrijven in de gemeente Delfzijl openen hun deuren voor het publiek. De eigenaren geven uitleg over de gang van zaken op hun bedrijf.

De familie N.E Smit heeft een akker- en zoogkoeienbedrijf aan de Kloosterweg 8 in Arwerd. Dit ligt tussen Krewerd en Oosterwijtwerd.

Zij houden sinds 1990 vleeskoeien van het ras Limousins. Dit ras komt uit de Franse provincie Limousin en is bij uitstek geschikt voor de rundvleesproductie. De kalveren blijven ongeveer 9 maanden bij de moeder drinken. Tijdens de open dag bestaat de mogelijkheid om het vlees te proeven.

Bij de familie C.J Vermuë in Godlinze zijn Old-ambster sappen te proeven en te koop. De Vermuë's hebben een akkerbouwbedrijf met als specialisatie zwarte bessen. Belangstellenden krijgen uitleg over de machines en de teelt en verwerking van de zwarte bessen. Het bedrijf is gevestigd aan de Maarhuizerweg 1 in Godlinze.

Tenslotte kan het akkerbouwbedrijf "Allersmaheerd" van de familie P.H Smit bezocht worden. Op dit bedrijf worden pootaardappelen geteeld. Mevrouw G. Smit maakt paasdecoraties met bloemen, groen, eieren en broodjes. Het bedrijf is gevestigd aan de Peperstraat 14 in Godlinze.

Iedereen is van harte welkom en er staat er een hapje en drankje klaar. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. De dag wordt gehouden op zaterdag 15-04-2000 van 10.00 uur tot 17.00 uur. De route tussen de boerderijen is zeer geschikt om per fiets af te leggen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw G. Smit, telefoon 0596-581422.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie