Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wellman en VOS Logistics bouwen Silopark in Emmen

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

N.V. NOM
Van Swietenlaan 25/2
Postbus 424
9700 AK Groningen
Tel.:
Fax:
E-mail: (050) 521 44 44
(050) 521 44 00
(info@nom.nl)Wellman en VOS Logistics bouwen silopark in Emmen

Het Amerikaanse bedrijf Wellman PET Resins Europe gaat tien silo's bouwen op de vestiging op het Emmtec Industry & Business Park in Emmen. Met deze investering is een bedrag gemoeid van 3,9 miljoen gulden. De tien silo's van elk 300 m³ worden rechtstreeks gekoppeld aan de productielijnen. Voor de uitvoering van het project wordt intensief samengewerkt met Vos Logistics. De nieuwbouw in Emmen vervangt de opslag elders in Nederland en bespaart transport- en opslagkosten.

De investering van bijna 4 miljoen gulden betekent een verdere verankering van Wellman in Emmen. De komende jaren wordt een krapte in de markt verwacht door de gestaag groeiende vraag naar PET. Daarnaast zijn er plannen om te investeren in productie van gerecycled PET (EcoClear), waarbij gebruikte flessen opnieuw kunnen worden ingezet voor het fabriceren van nieuwe PET-flessen.

Het bedrijf, waar 75 man werken, hoeft voor het siloproject het personeelsbestand niet uit te breiden. Wel hebben de investeringen een positieve impuls op de indirecte werkgelegenheid. Bij de realisering van het project, inclusief de strategische discussies, is nauw samengewerkt met de NOM en de provincie Drenthe.

Wellman PET Resins Europe, dochter van het Amerikaans Wellman Inc., is sinds 1996 gevestigd in Emmen. Zij is producent van PET grondstoffen voor de verpakkingsmarkt. Wellman heeft tevens al tientallen jaren een spinnerij in Ierland en recyclebedrijven in Europa. Het Europese hoofdkantoor is in Arnhem gevestigd.
In Emmen vindt de Europese productie van PET-korrels plaats. Recent heeft Wellman op het Emmtec Industry & Business Park een nieuw kantorencomplex in gebruik genomen.

Het hoofdkantoor van Wellman is gevestigd in Shrewsbury in de Amerikaanse staat New Jersey. Wereldwijd telt het bedrijf 3200 personeelsleden. De omzet bedroeg in 1998 2,2 miljard gulden.

Groningen, 5 april 2000

Voor verdere informatie Ruud Enter (Wellman) tel. 026-3664960 en Bob Nuys (NOM), tel. 050-5214420

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie