Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister BZK: gemeente Oudewater niet naar Zuid-Holland

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


11 april 2000

Minister BZK spreekt zich uit:
GEMEENTE OUDEWATER NIET NAAR ZUID-HOLLAND

Gisteren ontving het provinciebestuur van Utrecht het bericht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de mogelijke overgang van de gemeente Oudewater naar de provincie Zuid-Holland. De minister stemt niet in met het verzoek hier een wetsvoorstel voor te maken.

De minster geeft een aantal redenen aan om af te zien van een wetsvoorstel voor de overgang van Oudewater naar Zuid-Holland. In de eerste plaats ziet de minister -net als de provincie Utrecht- geen duidelijke maatschappelijke oriëntatie van Oudewater op uitsluitend Zuid-Holland; diverse onderzoeken hebben al aangetoond dat die oriëntatie gericht is op zowel Utrechtse als Zuid-Hollandse gemeenten. Bovendien is de minister van mening dat er evenzeer functionele samenhang met de gemeenten in de Lopikerwaard aanwezig is. In de tweede plaats is bestuurlijke samenwerking binnen BRU-verband (Bestuur Regio Utrecht) tot 2003 aan de orde. Een provinciegrenswijziging op dit moment creëert eerder bestuurlijke knelpunten dan dat er iets opgelost wordt, aldus de minister.

Gedeputeerde Robbertsen, portefeuillehouder bestuurlijke organisatie, reageert als volgt: "Dit ligt in geheel in lijn met onze verwachting. De minister heeft een goed besluit genomen, want de argumenten om Oudewater naar Zuid-Holland over te laten gaan waren niet erg stevig. Zeker niet omdat na wijziging van de wet Gemeenschappelijke Regelingen, die in de Tweede Kamer voorligt, samenwerking over de provinciegrenzen heen geen enkel probleem meer is, hetgeen de provincie van harte ondersteunt." (Voor informatie: sari.klatter@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 20 42)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie