Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU over vonnis in proces tegen voormalig premier Sharif

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Raad van de Europese Unie

Pakistan : Verdict in the trial of former PM Nawaz Sharif Press Release: Brussels (11-04-2000) - Press: 107 - Nr: 7706/00

Brussel,

11 april 2000


7706/00 (Presse 107)

P 47/00

(OR. en)

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

over het vonnis in het proces tegen voormalig premier Nawaz Sharif

De EU erkent dat het proces op transparante en eerlijke wijze lijkt te zijn gevoerd, zoals de verdediging zelf heeft verklaard.

Desalniettemin geven bepaalde aspecten van de wijdere justitiële context aanleiding tot bezorgdheid, zoals de door de rechters afgelegde eed van trouw aan de Voorlopige Constitutionele Orde en de opneming van nieuwe wetgeving inzake vliegtuigkaping in de wetten op terrorisme na de gebeurtenissen.

De EU wil erop wijzen dat zij het beroep dat tegen deze uitspraak door de verdediging zal worden ingesteld bij het Hooggerechtshof, op de voet zal volgen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus en Malta, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie