Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Molen De Valk Leiden maalt weer

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Cor Klein

071-516 52 52

Uitnodiging: De molen maalt weer!

Datum: 11 april 2000
Tijd: 17.15 uur

Als een molen draait, kan er gemalen worden. Voorwaarde is dan wel dat die molen maalvaardig is. Er moeten goed gebilde molenstenen zijn, het graan moet met het luiwerk naar boven en het meel moet met het afschietwerk naar beneden gebracht kunnen worden.

Vanaf dinsdag 11 april a.s. kan dat allemaal weer bij de - in 1743 gebouwde - molen De Valk. Wie vanaf dat moment het eerst komt, wie vanaf dat moment weer het eerst maalt. En dat mag gevierd worden. Met andere woorden: hierbij wordt u van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de officiële handeling ter gelegenheid van het maalvaardig maken van molen De Valk.

Wethouder Alexander Pechtold zal dinsdag 11 april om 17.15 uur de eerste zak meel met het afschietwerk laten zakken. Samen met de andere leden van het college van burgemeester en wethouders zal hij de volledig operationele molen bezoeken en met de medewerkers van de dienst Cultuur en Educatie het glas heffen op een maalvaardige toekomst voor molen De Valk en een slagvaardige toekomst voor de dienst Cultuur en Educatie.

Wij hopen u dinsdagmiddag 11 april te ontmoeten. U bent welkom vanaf 17.00 uur.

Linda Schepman, directeur dienst Cultuur en Educatie Hennie van der Lelie, beheerder Molenmuseum De Valk

Meer informatie:
Cor Klein, juridisch medewerker dienst Cultuur en Educatie. Telefoon: 071- 516 52 52

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie