Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersongeval met dodelijke afloop in Uffelte

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Verkeersongeval met dodelijke afloop
14:36 dinsdag 11 april 2000

Dirk Neef, 0522 - 274015

UFFELTE. Bij een verkeersongeval op de kruising van de N371 met de Anserweg (bij de 2e Uffelterbrug) in Uffelte, is dinsdagmorgen de 12 jr. Annemarie Pol uit Uffelte om het leven gekomen. Het meisje fietste over de Anserweg en stak de brug over. Zij moest de N371 oversteken. Vanuit de richting Dieverbrug naderde een bestelbusje bestuurd door een 39 jr. man uit Uffelte. Bij de brug wilde de man linksaf slaan en via de brug de Anserweg oprijden. Hij liet eerst een tegenligger voorgaan en sloeg toen linksaf. Hierbij raakte de linkerspiegel van het busje het hoofd van het meisje, dat net op dat moment de brug was overgefietst. Hierdoor kwam het meisje te vallen en is vermoedelijk keihard met haar hoofd op het wegdek terechtgekomen. Het meisje overleed ter plaatse.
De voorruit van het bestelbusje was bevroren en slecht voor een klein deel door de bestuurder ijsvrij gemaakt. De man verklaarde dat hij de fietster niet heeft gezien. De politie gaat er van uit dat dit (mede) komt doordat hij onvoldoende zicht had i.v.m. de grotendeels bevroren ruit.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie