Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Z-Holland teleurgesteld over handhaving indeling Oudewater

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


11-04-2000

Minister BZK handhaaft indeling Oudewater;
GS Zuid-Holland teleurgesteld

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn teleurgesteld dat minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) de gemeente Oudewater niet wil laten overgaan van Utrecht naar Zuid-Holland. GS betreuren het dat de minister hiermee voorbijgaat aan de uitdrukkelijke wens van de gemeenteraad van Oudewater en van Provinciale Staten van Zuid-Holland tot herindeling van Oudewater.

Oudewater is sinds twintig jaar een Utrechtse gemeente, maar wenst terug te keren naar Zuid-Holland, waartoe de gemeente langdurig heeft behoord. Provinciale Staten van Zuid-Holland steunen Oudewater daarin en hebben onlangs een ontwerp-regeling tot wijziging van de provinciegrens voorgelegd aan de minister. Deze nu vindt de wens van Oudewater op dit moment onvoldoende om een wetsvoorstel voor een andere provinciale indeling bij de Tweede Kamer in te dienen. Mogelijk biedt dat op een later tijdstip wél mogelijkheden, aldus GS.

De minister wijst er overigens nog op dat bij de Tweede Kamer een voorstel tot wijziging van de Wet Gemeenschappelijke regelingen ligt, waarbij een verdergaande samenwerking van Oudewater met gemeenten in Zuid-Holland mogelijk zal zijn zonder wijziging van de provinciegrens.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie