Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over situatie penitentiaire inrichting Z'meer

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990009750

Vragen van het lid Rabbae (GroenLinks) aan de minister van Justitie over de situatie in de penitentiaire inrichting in (Ingezonden 11 april 2000)


1

Op welke wijze heeft het onderzoek van de Directie Gevangeniswezen naar de situatie in de penitentiaire inrichting in Zoetermeer plaatsgevonden? Zijn daarbij ook de klagende gedetineerden gehoord? Zo neen, waarom niet? 1)


2

Heeft de Directie de klachten op alle terreinen onderzocht, te weten arbeid, onderwijs medische zorg, recreatie, voedsel etc.? Zo ja, wat zijn daarvan de uitkomsten geweest? Welke maatregelen zijn er voor de verschillende terreinen bedacht en op welke termijn worden ze ingevoerd?


3

Deelt u de mening dat een onafhankelijk onderzoek waarbij ook de gedetineerden zelf gehoord worden, meer mogelijkheden en meer draagvlak zou creëren voor een oplossing in deze uitzichtloze situatie? Bent u bereid dit onderzoek alsnog in te stellen? Zo neen, waarom niet?


4

Bent u bereid om, gelet op de urgente situatie en de hervatte hongerstaking, binnen één week op mijn vragen antwoord te geven?


1) Het betreft hier nadere vragen naar aanleiding van de antwoorden van de minister van 3 april jl., Aanhangsel Handelingen nr. 1029 en nr. 1030, vergaderjaar 1999-2000.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie