Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studie WL | Delft Hydraulics naar meer op Filipijnen

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Waterloopkundig Laboratorium


11 april 2000

WL | Delft Hydraulics voert integrale waterbeheersstudie uit voor groot, verontreinigd meer op de Filipijnen

WL | Delft Hydraulics heeft van de Nederlandse Ambassade op de Filipijnen de opdracht gekregen een integrale waterbeheersstudie uit te voeren voor Laguna de Bay, een meer met een oppervlakte van 90.000 hectare gelegen in de directe omgeving van Manilla. Dit op één na grootste en vervuilde meer van Zuidoost-Azië kent diverse conflicterende belangen: de winning van drinkwater voor Manilla, visserijactiviteiten, lozing van ongezuiverd huishoudelijk en industrieel afvalwater, aanslibbing en vervuilde waterbodems en landaanwinning. Een binnen dit project op te zetten beheerssysteem moet resulteren in het beschrijven van het huidig en toekomstig functioneren van het meer en het aandragen van technische en economische haalbare oplossingen, die passen in de duurzame ontwikkeling van het gebied. Vanuit dit beheerssysteem zal een actieplan worden opgesteld voor een integrale aanpak van de problemen. Een ander deel van het ‘Sustainable Development of the Laguna de Bay Environment project’ bestaat uit het overdragen van kennis over integraal waterbeheer en milieueffectrapportages aan de ‘Laguna Lake Development Authority’ (LLDA).

WL | Delft Hydraulics is de hoofdaannemer van het project. Haskoning, NITG-TNO, Jan van ‘t Hoff Consultancy en Ronald Waterman zijn de andere deelnemers in het consortium. DCCD Engineering Corporation, het Marine Science Institute, het National Institute of Geological Sciences en het Mines and Geoscience Bureau participeren als lokale partners in het project. Het project is gestart in maart 2000 en heeft een looptijd van 2 jaar. Alle partijen zien het project als een goede stap naar een benodigde geïntegreerde aanpak van alle grote watersystemen in de omgeving van Manilla: te weten Laguna de Bay, Pasig River en Manila Bay.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor toegepast onderzoek en gespecialiseerd advies, opgericht in 1927. Al bijna 75 jaar adviseert WL Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige software producten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.

NOOT VOOR DE REDACTIE /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie