Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HAJK tegen verplicht inenten

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

HAJK tegen verplicht inenten

HOLLANDEN - De werkgroep veehouderij van het HAJK is tegen het verplicht inenten van vee tegen IBR. Van doorslaggevend belang daarbij is het imago van de veehouderij. De consument mag niet het idee krijgen dat koeien maar met van alles in worden gespoten, menen de jonge veehouders. ,,De diergezondheid staat voorop'', zegt HAJK-er Kees de Jong. ,,Maar IBR is gewoon een griep. Daar komt een koe wel weer bovenop. We willen van koeien geen kasplantjes maken. Ziektes als BVD of para-tbc zijn veel risicovoller dan IBR.''

De jongeren vinden dat een IBR-vrije status wel belangrijk is voor de export van fokvee. Dit hoeft echter niet tot een vaccinatieverplichting te leiden van al het rundvee. Exporterende bedrijven kunnen zelf vrijwillig vaccineren.

De discussie onder de jonge HAJK-ers is mede door de recente problemen met de IBR-entstof van Bayer weer naar boven gekomen. In de Bayer-kwestie is overigens nog steeds niet aangetoond of de entstof daadwerkelijk de oorzaak is van het ziek worden van gevaccineerde koeien.

Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie