Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Financiering voor samenwerkingsprojecten met Indonesië

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

11 Apr 2000.

Financiering voor samenwerkingsprojecten met Indonesië

Nederlandse bedrijven die langdurige handelsrelaties en investeringen in Indonesië ambiëren, komen in aanmerking voor projectfinanciering. Zij kunnen tot en met 5 juni 2000 12.00 uur voorstellen indienen voor projecten binnen het Programma Samenwerking Indonesië (PSI). Dit programma ondersteunt projecten die een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Indonesische economie.

In 2000 is NLG 7,5 miljoen (EUR 3,4 miljoen) beschikbaar voor samenwerkingsprojecten op het gebied van landbouw, industrie/energie/milieu en transport/infrastructuur. De PSI-bijdrage bedraagt 80 procent van de totale projectkosten.

Het PSI biedt ondernemers de kans vrijwel risicoloos ervaring op te doen op de Indonesische markt met een lokale partner. Projecten duren één à twee jaar en hebben gemiddeld een omvang van NLG 1 miljoen (EUR 0,45 miljoen). Zij moeten een bepaalde mate van technische assistentie bevatten en voorzien in de levering van hardware.

Recentelijk is bijvoorbeeld een project opgestart waarbij een Nederlandse fabrikant van straatverlichting de samenwerking met een Indonesische partner nader ontwikkelt door een lokale productielijn voor straatverlichting op te zetten. Een ander PSI-project is gericht op het verbeteren van de champignonteelt in Indonesië, om daarmee ook een aanzet te geven tot commerciële samenwerking tussen Nederlandse en Indonesische bedrijven in deze sector.

Informatiebijeenkomst

Op vrijdag 28 april vindt om 15.00 uur een informatiebijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst, die wordt gehouden bij Senter Internationaal in Den Haag, wordt ingegaan op de procedure voor het indienen van PSI-projectideeën.

Inschrijvingspakket

Nederlandse bedrijven die een voorstel voor het PSI-programma willen indienen, kunnen vanaf 10 april een inschrijvingspakket aanvragen bij Senter Internationaal, dat het PSI uitvoert in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Uiterlijk 5 juni, 12.00 uur, dienen zij een prekwalificatievoorstel bij Senter in te dienen.

Meer informatie

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in een inschrijvingspakket en/of in deelname aan de voorlichtingsbijeenkomst, kunnen dit vanaf 10 april 2000 schriftelijk (per fax, post of e-mail) kenbaar maken aan Senter Internationaal, mw. D. Alakhramsing, postbus 30732, 2500 GS Den Haag, fax (070) 361 02 14, e-mail (d.alakhramsing@senter.nl). Bij de aanvraag van een inschrijfpakket moet de keuze voor een sector als volgt worden vermeld: PSI0/RI/1 voor landbouw; PSI0/RI/2 voor industrie/energie/milieu, PSI0/RI/3 voor transport/infrastructuur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie