Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actualisering en handhaving bestemmingsplannen Overijssel

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 11 april 2000

ACTUALISERING EN HANDHAVING VAN BESTEMMINGSPLANNEN

Binnen Overijssel gelden veel verschillende (en oude) bestemmingsplannen. Voor inwoners van Overijssel en voor bedrijven wordt het daardoor lastiger om precies te weten wat ze mogen bouwen en waar de grond voor gebruikt mag worden. Daarom organiseert de provincie Overijssel in samenwerking met de VNG-afdeling Overijssel onder de titel `De ruimte op orde' een werkconferentie over het actualiseren en handhaven van bestemmingsplannen. Tijdens de werkconferentie, op 13 april 2000 vanaf 13.30 uur in het Parkgebouw te Rijssen, presenteert de provincie de resultaten van een onderzoek onder de Overijsselse gemeenten. Ook zal de Inspecteur voor de Ruimtelijke Ordening een visie geven op het toenemend belang van actuele bestemmingsplannen en de handhaving. Het uiteindelijke doel is dat gemeenten over enige jaren beschikken over een compleet bestand moderne bestemmingsplannen.

In het onderzoek dat onder de Overijsselse gemeenten is gehouden, is gezocht naar de mogelijkheden voor gemeenten om het tempo waarin zij hun bestemmingsplannen actualiseren aan te passen. Daarnaast is er ook gekeken naar de wijze waarop gemeenten de handhaving van de bestemmingsplannen hebben georganiseerd. Uit landelijk onderzoek was eerder gebleken dat veel gemeenten geen beleid hebben opgesteld rond het handhaven van hun plannen. Ook de verschillen tussen de gemeenten zijn groot.

Tijdens de werkconferentie worden afspraken gemaakt tussen de VNG-Overijssel en de provincie Overijssel. Deze afspraken, gericht op het opstellen van actuele bestemmingsplannen en een adequaat niveau van handhaving, vormen de basis voor een verdere samenwerking tussen de VNG-Overijssel, de gemeenten, de provincie en het rijk. De provincie zal de komende twee jaar met extra geld en menskracht de gemeenten helpen bij hun ontwikkeling op het gebied van het actualiseren van bestemmingsplannen en de handhaving ervan.

Nadere informatie:
team Communicatie, Petra Timmer, telefoon 038 425 23 18
00/94

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie