Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Infosessie 'Veilig sporten kan!' van Rode Kruis Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 11-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Organiseer de infosessie 'Veilig sporten kan!' van het Rode Kruis

Het Rode Kruis lanceert een wedstrijd om zijn infosessies over sportletselpreventie beter bekend te maken. Alle sportclubs en scholen in Vlaanderen die vóór 1 februari 2001 de infosessie 'Veilig sporten kan!' organiseren, nemen automatisch deel aan de wedstrijd. Uit alle deelnemers zal het Rode Kruis één school en één sportclub loten, die elk voor 25.000 fr. aan sportmateriaal kunnen aankopen.

Maar liefst 25 % van de persoonlijke ongevallen gebeuren in sportverband. Vaak is een kwetsuur ook een reden om meteen met sporten op te houden.

Dat is jammer, zeker omdat blessures eenvoudig te vermijden zijn. Door een infosessie te organiseren kunnen scholen en clubs dan ook tweemaal winnen: nieuw sportmateriaal én minder risico op blessures. Tijdens een infosessie komen sporters al in één uur haarfijn te weten hoe ze sportletsels kunnen voorkomen.

Ieder lid van een sportclub, een groep sporters, een sportleerkracht, een oudervereniging... kan de infosessie over sportletselpreventie organiseren in samenwerking met het Rode Kruis. Het Rode Kruis zorgt voor een gespreksleider die vertrouwd is met de sport die de toehoorders beoefenen, een gediplomeerde trainer of een leerkracht lichamelijke opvoeding. De sessie wordt dus telkens aangepast aan de sport en het publiek en is daardoor meteen praktisch bruikbaar. Wat zijn sportletsels en hoe ontstaan ze, sportmedische begeleiding, sportuitrusting... het komt allemaal aan bod, stuk voor stuk ingevuld met praktische tips. Centraal staan de 12 geboden om veilig te sporten.

Je kan een infosessie aanvragen via de rodekruisafdeling in je buurt. Het telefoonnummer vind je in het telefoonboek in de lijst van je gemeente bij 'Rode Kruis'. Of je kan contact opnemen met Rode Kruis-Vlaanderen, Veerle Cammaerts, Vleurgatsesteenweg 98, 1050 Brussel. Tel.: 02/349.55.65. Fax: 02/349.53.33. E-mail: veerle.cammaerts@redcross-fl.be

De actie 'Veilig sporten kan!' wordt gerealiseerd dankzij de structurele steun van Coca-Cola Services en Winterthur Verzekeringen en de medewerking van Asta Medica.

Brussel, 11 april 2000

Voor meer informatie:
Leen Tullen, tel. kantoor: (02)645.45.01, gsm: (075)64.00.23, fax: (02)646.04.41, e-mail: perszaken@redcross-fl.be Rode Kruis-Vlaanderen-Perszaken, Vleurgatsesteenweg 98, 1050 Brussel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie