Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV en CAPAC zetten zich in voor werk uitzendkrachten

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAPAC/FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten en CAPAC zetten zich in behoud werk uitzendkra
PTT Post Rotterdam en uitzendorganisatie CAPAC hebben in overleg besloten hun samenwerkingsverband niet voort te zetten. Met ingang van 1 mei zal de vestiging van CAPAC bij PTT Post dan ook worden gesloten worden. In overleg met FNV/Bondgenoten is voor de ongeveer 300 CAPAC-medewerkers een oplossing gevonden.

Voor medewerkers die hun baan dreigen te verliezen, zal in ieder geval een oplossing worden gezocht waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met hun wensen. De oplossing bestaat uit drie opties:
1- Medewerkers draaien mee in de huidige vacatureronde bij PTT Post en komen als ze worden aangenomen, per 1 mei in dienst bij PTT Post. 2- Medewerkers gaan over naar de nieuwe leveranciers van PPT Post. Op dit moment voert CAPAC besprekingen met deze partijen over het uitplaatsen van flexwerkers.
3- CAPAC zal medewerkers gaan herplaatsen.

Met bijna alle medewerkers zijn inmiddels gesprekken gevoerd over herplaatsing via CAPAC. Veel flexwerkers hebben echter aangegeven graag 's avonds of 's nachts te willen werken of met vervoersproblemen te zitten als ze elders worden geplaatst. Om die reden geven ze de voorkeur aan werk bij PTT Post. De verwachting is dat voor het leeuwendeel van de mensen een bevredigende oplossing wordt gevonden.

////////// einde persbericht/////////

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie