Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw Haags complex Parthenon opgeluisterd met ritueel

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


Bouw complex Parthenon opgeluisterd met bijzonder ritueel

Persberichten >> Bouw complex Parthenon opgeluisterd met bijzonder ritueel

12 april 2000

Met het metselen van de eerste steen geven de Ambassadeur van de Volksrepubliek China en de Haagse wethouder Henk Jan Meijer (Verkeer en Vervoer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten) vrijdag 14 april de bouw van het appartementen- complex Parthenon op het Burgemeester de Monchyplein extra glans. Aansluitend op deze officiële handeling wordt met een Chinese drakendans een bijzonder ritueel uitgevoerd om het complex te zegenen. Monchyplein CV heeft gekozen voor een Chinese invulling omdat de Chinese Ambassade 36 appartementen in het gebouw heeft gekocht voor het ambassadepersoneel.

De Haagse gemeenteraad stemde in 1992 in met het plan van de Spaanse architect Ricardo Bofill voor het Burgemeester de Monchyplein. Het plan telt 440 woningen in de vrije sector en 12.500 m2 kantoorruimte. Voor alle woningen wordt parkeerruimte gerealiseerd in parkeergarages. De uitvoering van het plan is gestart in juli 1994 met de bouw van het complex Crescent. In de periode tussen eind 1997 en eind 1999 is begonnen met de bouw van 290 woningen. Hiervan zijn er inmiddels 110 opgeleverd. Ook de bouw van het eerste kantoorblok aan de Burgemeester Patijnlaan is inmiddels gestart. Volgens de planning wordt in het jaar 2002 begonnen met de aanleg van de binnentuin. De gemeente verwacht dat in 2003 alle projecten in het plan van Bofill en de aanleg van de openbare ruimte afgerond zijn.

Eurowoningen bv uit Rotterdam heeft de woningen ontwikkeld, terwijl Blauwhoed Vastgoed bv uit Rotterdam de kantoren ontwikkelt. Hillen en Roosen uit Amsterdam zorgt voor de bouwkundige uitvoering. De opdrachtgever voor het plan is Monchyplein CV.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie