Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


Woensdag 12 april 2000

KAMERVERGADERING (via draadomroep)*

De vergadering begint om 13.00 uur.

De Kamer stelt haar agenda voor de komende periode vast.
Ten slotte rondt de Kamer het debat af over de Wet personenvervoer 2000. Het wetsvoorstel beoogt een wettelijke basis te geven voor de introductie van marktwerking in het regionaal openbaar vervoer. De decentrale overheden kunnen voortaan via openbare aanbestedingen het openbaar vervoer in hun regio regelen met de bedoeling dat de overheid meer waar krijgt voor haar geld en het openbaar vervoer wordt verbeterd. Daarnaast heeft het voorstel tot doel een samenhangend aanbod van openbaar vervoer in en tussen de regio's te bevorderen. De rijksoverheid stelt hiervoor een wettelijk kader op. De decentrale overheden dragen zorg voor de concrete invulling, toegesneden op de specifieke situatie in de regio (te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).


* Voor informatie over uitzendfrequenties: raadpleeg uw lokale kabelbedrijf.


OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 10.00 tot ca. 11.30 uur - Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de conceptlijst van evenementen die niet exclusief achter de decoder mogen verdwijnen.

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over de ontwikkeling van industriële activiteiten in de Eemsmond regio.
Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 12.00 tot ca. 13.00 uur - Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de uitvoering van de moties die zijn ingediend tijdens de behandeling van de Wijziging wet voorzieningen gehandicapten.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie: 12.30 tot ca. 14.30 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met de ministers De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Korthals (Justitie) over de politie en politiezorg, over de invoering van pepperspray, de aanwijzing van vertrouwensfuncties, het rapport over dienstpistolen en over de informatie-inwinning openbare orde.
Economische Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 13.00 tot ca. 14.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: presentatie door vertegenwoordigers van het Informatiecentrum Papier & Karton over papier en verschillende toepassingen.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 14.00 tot ca. 16.00 uur Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over knelpunten in de kinderopvang die mogelijk op korte termijn opgelost kunnen worden.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 14.00 tot ca. 16.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) over de cultuurnota 2001-2004.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 14.30 tot ca. 17.30 uur Thorbeckezaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties) over de beleidsnota rampenbestrijding.

Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 15.00 tot ca. 16.30 uur - Groen van Prinstererzaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over het verslag van toezicht op de sociale huursector 1998 (DIT OVERLEG IS TOT NADER ORDER UITGESTELD).
Buitenlandse Zaken: 15.45 tot ca. 17.45 uur - Aletta Jacobszaal
Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) over de komende Toetsingsconferentie van het Non-Proliferatieverdrag in New York.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie