Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Druk bezochte informatieavond Capelle aan den IJssel

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Druk bezochte informatieavond

Stedelijke Vernieuwing is - aldus projectleider T. James - vakjargon voor het actueel houden van de stad. Niet afwachten tot je achterstand moet wegwerken, maar de achterstand voor zijn. Hoe ontwikkelt de woningmarkt zich, hoe kun je daarop anticiperen? Hoe speel je bijvoorbeeld in op de verandering van de bevolkingssamenstelling. Op basis van een gedegen analyse wil Capelle een aantal projecten, in samenwerking met marktpartijen en bewoners, benoemen en aanpakken. De rijksoverheid ondersteunt deze projecten, mits tijdig benoemd en aangemeld voor subsidie. Voor 1 juli dit jaar moet de aanvraag van Capelle dan ook ingediend zijn.

De concept Welzijnsvisie geeft hoofdlijnen voor verschillende beleidsterreinen aan. Welke kant gaan we in Capelle uit op het gebied van onderwijs, wonen en woonomgeving, volksgezondheid, werk en inkomen, kinderopvang, cultuur, sport en vrije tijd. Bijzondere aandacht wil de gemeente schenken aan ouderen, jongeren, werklozen en etnische minderheden die dat nodig hebben. In haar toelichting gaf mevrouw H.Tooten, directeur sector Dienstverlening, aan, dat de welzijnsinstellingen in Capelle de komende weken kunnen reageren op de visie, die hen is toegestuurd. Maar ook individuele bewoners kunnen hun reactie geven: zowel schriftelijk als via e-mail (gemeente@capelle-ijssel.nl).

De Welzijnsvisie ligt ter inzage bij het informatiecentrum van de gemeente. In de periode 5 tot en met 13 juni 2000 wordt de visie in diverse commissies behandeld.

Reacties per wijk
Alle deelnemers aan de Wijk Overleg Platforms hebben een inventarisatie ontvangen met de kenmerken van hun eigen wijk. Gegevens over de structuur en ligging van de wijk, de woningen, de inwoners, de economische situatie, de voorzieningen maar ook de typering van de woonomgeving vormen de basis voor het uitwerken van projecten die extra aandacht verdienen. De vraag aan de bewoners was, of de gegevens herkenbaar zijn, welke reactie ze oproepen en welke suggesties men heeft om op de lange termijn in te spelen op de ontwikkelingen.
Veel bewoners leverden een bijdrage aan de discussies in de diverse werkgroepen. De reacties worden meegenomen bij de bespreking van de notitie Stedelijke Vernieuwing in de gemeenteraadscommissie Stadsontwikkeling en Economie op woensdag 12 april 2000 (zie ook de agenda van de commissie).
Uiteraard waren er daarnaast opmerkingen en reacties die meer gericht zijn op de dagelijkse praktijk, op zaken die men liever op de korte termijn opgelost ziet. Zoals verkeersveiligheid, onderhoud van de wegen, groenonderhoud, voorzieningen voor de jeugd, parkeerproblemen.
Je kunt je nu eenmaal niet fixeren op de verre toekomst, terwijl er morgen ook al werk te doen is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie