Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstellen organisaties tot werkdrukverlichting onderwijs

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Algemene Onderwijsbond


Organisaties doen minister voorstellen tot werkdrukverlichting en vernieuwing voortgezet onderwijs

Utrecht, 12 april 2000 - De werknemers- en werkgeversorganisaties in het voortgezet onderwijs hebben minister Hermans in een brief voorstellen gedaan tot maatregelen om de werkdruk in deze sector te verlichten en de gewenste onderwijsvernieuwingen (ICT, tweede fase, aangepaste basisvorming, vmbo) door te voeren. De organisaties wijzen de minister op de noodzaak om extra te investeren in het voortgezet onderwijs.

De organisaties roepen op tot taakverlichting voor leraren en onderwijsondersteunend personeel in het voortgezet onderwijs. De organisaties houden vast aan de wens om het aantal lesuren per docent verder te verlagen. In de brief doen ze voorstellen om de gevolgen van deze verlichting - toename van het lerarentekort - op te vangen. Als tijdelijke oplossing van het groeiende lerarentekort noemen ze onder meer het inzetten van onderwijsondersteunend personeel bij het onderwijs. Ook zien de organisaties de mogelijkheid van een tijdelijke lessenvermeerdering van leraren op individuele en vrijwillige basis indien onvervulbare vacatures zouden ontstaan.

De maatregelen die de CAO-partijen voorleggen in de brief aan de onderwijsminister, hebben met name betrekking op onderwijsvernieuwing, professionalisering en personeelsbeleid. Al eerder deden de organisaties het verzoek aan minister Hermans om een substantiële investering van ten minste 750 miljoen in het voortgezet onderwijs, nadat zij het CAO-overleg voor het personeel in deze sector op donderdag 3 februari opschortten. De reden voor de opschorting was het uitblijven van een aanvaardbare invulling van de secundaire arbeidsvoorwaarden in het voortgezet onderwijs, met name waar het gaat om de werkdruk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie