Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kerken in Aktie: half miljoen extra hulp Hoorn van Afrika

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KERKEN IN ACTIE

kERKEN IN AKTIE: HALF MILJOEN VOOR NOODHULP HOORN VAN AFRIKA
Kerken in Aktie: f 500.000,- extra voor noodhulp in Hoorn van Afrika

Utrecht, 12 april 2000

Kerken in Aktie draagt f 500.000,- extra bij aan noodhulp voor de om zich heen grijpende honger in de Hoorn van Afrika. Al eerder werd dit jaar f 500.000,- gulden voor dit doel uitgetrokken, waarmee de totale onder-steuning met particuliere fondsen 1 miljoen bedraagt. Van dit geld wordt bijvoorbeeld water uit rivieren gehaald en naar getroffen gebieden vervoerd, krijgen kinderen therapeutische voeding en wordt massale veesterfte bestreden.

Grote delen in de Hoorn van Afrika verkeren in een ernstige voedselcrisis. Twee of soms drie opeenvolgende mislukte oogsten zijn hier debet aan. Maar ook gewapende conflicten, met name die tussen Eritrea en Ethiopië, spelen een rol. Voor circa twee miljoen mensen dreigt de hongerdood. Dit getal kan snel oplopen als de regens de komende weken uitblijven

Kerken in Aktie werkt al meer dan 25 jaar in de regio en heeft een groot lokaal netwerk opgebouwd. Zowel in Asmara (Eritrea) als in Addis Abeba (Ethiopië) zijn veldkantoren. Behalve de financiering van projecten met particuliere middelen lopen via de veldkantoren met geld van de Europese Unie en Nederlandse overheid grootschalige voedingsprojecten in Eritrea en Ethiopië.

De extra bijdrage van f 500.000,- is bestemd voor: voedings- en waterprojecten onder nomadische
bevolkingsgroepen in Noord-Kenia (Turkana), Oost-Ethiopië (Somali), Noordoost-Ethiopië (Afar), Zuid-Ethiopië (Borane/Bale) en Noordoost-Soedan (Beja);
een nieuw voedselactieplan van ACT, het internationale netwerk van kerkelijke hulporganisaties waar Kerken in Aktie deel van uitmaakt. Het plan van ACT voorziet in de hulpverlening aan 10% van de 7 à 8 miljoen Ethiopiërs voor wie honger dreigt. Behalve voedsel zullen ook zaden, kunstmest, gereedschap, water en veevoer worden gedistribueerd.

Deze week zendt Kerken in Aktie een brief aan 2.800 lokale kerken. Daarin roept zij op te bidden en extra collectes te houden voor de slachtoffers van droogte en oorlog in de Hoorn van Afrika.

Kerken in Aktie maakt deel uit van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Meer informatie:
Jaap .t Gilde, voorlichter Kerken in Aktie. Tel: 030 8801462 (werk),
06 20414460 (mobiel) of 0345 510242 (privé).

12 apr 00 13:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie