Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sittard doet mee aan landelijke campagne FIETS NAAR JE WERK

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Trap `ns wat vaker naar je baas...
landelijke fietscampagne

Sittard neemt deel aan de landelijke campagne FIETS NAAR JE WERK. Op uitnodiging van het COS-Limburg (Centrum voor internationale samenwerking) heeft het gemeentebestuur onlangs besloten ambtenaren te stimuleren vaker op de fiets naar het werk te gaan. De campagne loopt van 1 april tot 1 oktober. De ambtenaren moeten zelf vooraf een streefafstand opgeven en houden zelf de kilometers bij. Drie keer verschijnt een nieuwsbrief met het verloop van de campagne en de resultaten. Wie meedoet maakt kans op een nieuwe fiets of andere prijzen.

Het gemeentebestuur heeft een sponsorbedrag van 5.000 gulden gereserveerd voor de kilometers die gemeentelijke medewerkers fietsen. Het bedrag komt ten goede aan energieprojecten in het ontwikkelingsland Bhutan.

Bovendien heeft het gemeentebestuur in een brief aan tachtig grote Sittardse bedrijven en instellingen de campagne aanbevolen.

De fietscampagne combineert gezondheid van werknemers, een beter milieu en ontwikkelingshulp en is een goed voorbeeld van het gezamenlijk streven van de Werkgroep Lokale Agenda 21 en het gemeentebestuur om mondiaal denken te laten samengaan met lokaal handelen.

De campagne is in 1992 van start gegaan in de provincie Zeeland. Met ingang van 2000 wordt zij in alle provincies gevoerd. Gestreefd wordt naar een totaal aantal deelnemers van 20.000.

Meer info : www.fietsactie.nl© Gemeente Sittard
Hoewel we de uiterste zorgvuldigheid hebben betracht bij het maken van de teksten op deze site, kunnen er geen rechten aan ontleend worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie