Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unilever koopt toonaangevende voedingsmiddelengroep in VS

Datum nieuwsfeit: 12-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Unilever

Unilever koopt toonaangevende voedingsmiddelengroep in VS voor $ 2,3 mrd

12 april 2000

Unilever heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van SlimFast Foods Company, een toonaangevend voedingsmiddelenbedrijf in de VS voor $ 2,3 miljard (circa 2,4 mrd) in contanten. SlimFast is beroemd vanwege haar producten met een uitgebalanceerde voedingswaarde.

SlimFast, dat in particuliere handen is, heeft een aandeel van 45 procent op de Amerikaanse markt voor voedingssupplementen en gewichtscontrole die $ 1,3 miljard (circa 1,35 mrd) groot is - de snelstgroeiende sector in de categorie gezondheidsvoeding in de VS. De acquisitie van de SlimFast shakes en het assortiment repen van SlimFast biedt Unilever een entree tot deze nieuwe sector.

Unilever heeft gezondheid en vitaliteit geïdentificeerd als een van de wereldwijde consumententrends. Steeds meer volwassenen zijn op zoek naar een betere gezondheid, waarbij ze hoge prioriteit geven aan uitgebalanceerde voeding als belangrijkste manier om hun uiterlijk en welbevinden te verbeteren.

We zijn zeer verheugd met deze acquisitie, aldus bestuursvoorzitters Antony Burgmans en Niall FitzGerald van Unilever. SlimFast past perfect in onze visie op de verdere ontwikkeling van ons voedingsmiddelenbedrijf. We verwerven een merk van wereldklasse en een productenassortiment dat jaarlijks met meer dan 20 procent in omzet groeit.

Kijkend naar de toekomst zal SlimFast onze positie in functionele voedingsmiddelen aanzienlijk versterken. SlimFast is rijp voor internationale expansie. Beter dan wie ook kunnen wij de voordelen van SlimFast in de hele wereld blijven overbrengen aan consumenten die hun gezondheid en hun voedselpakket van belang vinden.

Unilever zal van SlimFast één van haar belangrijke merken maken in de productenportfolio van functional foods. Naast de verdere ontwikkeling van deze vergrote productenportfolio via de traditionele afzetkanalen zal het assortiment van SlimFast deel uitmaken van de ontwikkeling van een Internet-platform dat advies geeft en diensten verleent op het gebied van gezondheid en vitaliteit.

SlimFast, waarvan het hoofdkantoor in Florida staat, had een netto-omzet van $ 611 miljoen (circa 635 mln) en een bedrijfswinst van $ 125 miljoen (circa 130 mln) in het per november 1999 geëindigde boekjaar. De waarde van de vaste activa per november bedroeg circa $
160 miljoen ( 165 mln). De groei binnen het marktsegment is hoog, met een gemiddelde van 20 procent in de laatste twee jaar. SlimFast vertoonde een hogere groei waardoor het marktaandeel de laatste drie jaar toenam.

Deze prestatie vindt zijn oorsprong in het succes van haar bestaande voedingsmiddelen en de succesvolle introductie van maaltijdvervangende repen in de Verenigde Staten. Bovendien wordt de gehele productlijn van SlimFast ondersteund door uitgebreide klinische studies en heeft de steun van toonaangevende deskundigen in de wetenschappelijke en medische wereld. Op dit moment realiseert SlimFast slechts zes procent van de verkopen buiten de VS - voornamelijk in Engeland, Frankrijk en Duitsland - en Unilever ziet kansen het merk binnen Europa en andere selectieve markten verder te ontwikkelen.

Unilever is zeer verheugd dat het management team van SlimFast deel gaat uitmaken van de organisatie van Voedingsmiddelen Noord-Amerika en dat zij het bedrijf blijft leiden. S. Daniel Abraham heeft ermee ingestemd bij het bedrijf betrokken te blijven als Chairman Emeritus.

De transactie behoeft goedkeuring van de overheidsinstanties.

Aanvullende informatie


- Unilever heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van SlimFast Foods Company, de Amerikaanse producent van voedingsmiddelen en gezondheidssnacks, voor $ 2,3 miljard (circa 2,4 mrd).

- SlimFast is de grootste speler in de $ 1,3 miljard ( 1,35 mrd) grote en snelgroeiende categorie van voedingssupplementen en gewichtscontrole.


- De omzet van SlimFast groeide jaarlijks meer dan 20 procent in 1999 in een snelgroeiende markt. SlimFast heeft sinds 1996 een aanzienlijk marktaandeel verworven.


- SlimFast zal de huidige positie van Unilever in functional foods aanzienlijk vergroten en zal een belangrijk merk worden in deze productenportfolio.


- Unilever heeft geconstateerd dat consumenten wereldwijd gezondheid en vitaliteit van belang vinden en is voornemens SlimFast internationaal te laten groeien.


- Service via internet zoals consumentenadvies en dienstverlening op het gebied van gezondheid en vitaliteit worden opgezet.
ACHTERGRONDINFORMATIE

Consumenten over de hele wereld willen een betere gezondheid In 1998 stelde een groep jonge managers van Unilever die een studie maakte van de consument van de toekomst (Project Foresight) wereldwijd een groeiende behoefte vast aan betere gezondheid en welbevinden. Marktonderzoek bevestigde dat het belangrijkste doel van consumenten is zich iedere dag lekker te voelen door aandacht te besteden aan zaken als energie, spijsvertering, gewicht en uiterlijk.

Gewichtscontrole met uitgebalanceerde voeding De wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft gezegd dat overgewicht en zwaarlijvigheid wereldwijd in een alarmerend tempo toenemen. In de VS, West-Europa, Australië en de grootste steden van de rest van de wereld hebben 40 tot 55 procent van de mensen overgewicht en zijn 15 tot 25 procent zwaarlijvig. Gelet op de drukke en gehaaste levenswijze van moderne consumenten is het niet verbazingwekkend dat de traditionele eetgewoonten afnemen (drie volledige maaltijden per dag is met eenderde afgenomen in de VS). Evenwel, terwijl consumenten op gebied van voedingswaarde uitgebalanceerde maaltijden willen die gemakkelijk te bereiden zijn, zijn zij niet bereid tot compromissen op het gebied van smaak en genot.

SlimFast is een actieve marktleider De acquisitie van SlimFast past in Unilevers strategie van het toespitsen op sterke merken met een meer dan gemiddeld groeipotentieel. De groei van de verkopen van SlimFast bedroeg de afgelopen twee jaar gemiddeld 25 procent per jaar, waarmee de groei van de marktsector werd overtroffen. Met een omzet van $ 610 miljoen wordt SlimFast in grootte Unilevers zesde voedingsmiddelenmerk.

Uit onafhankelijk consumentenonderzoek blijkt dat SlimFast het profiel heeft van een levendig merk dat zowel een tastbaar functioneel voordeel biedt als ook een emotionele band schept met consumenten waardoor een kern van zeer betrokken gebruikers wordt gecreëerd. Het merk heeft getoond in staat te zijn te evolueren van een merk gericht op gewichtsreductie en -controle naar aanvullende voordelen van een uitgebalanceerde voeding ten bate van een gezond leven. Klinische studies ondersteunen de claim :Lose weight and keep it off for life.

Unilever en SlimFast Unilever heeft solide posities in gezondheid en voeding, voornamelijk via haar merkproducten die hart- en vaatziekten helpen tegengaan. Het Unilever Health Institute is opgericht om de functionaliteit van de merken technisch te ondersteunen en de geloofwaardigheid te vergroten onder voedingsdeskundigen, toonaangevende wetenschappers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg. Andere voorbeelden zijn Unilevers programma op het gebied van thee en gezondheid dat de gezondheidsvoordelen van thee onder de aandacht brengt, en het merk Annapurna, dat zout en meel met toevoegingen op de markt brengt in India en andere Aziatische landen.

Unilevers internationale reikwijdte en diepgaande kennis van de lokale behoeften van consumenten en handelspartners zal SlimFast naar een nieuwe fase in haar ontwikkeling brengen en het een belangrijke speler maken in de markt buiten de VS.

Zowel Unilever als SlimFast gebruiken internet-technologie om een dialoog met de consument te ontwikkelen op het gebied van gezondheid, uiterlijk en voeding. Naast de expansie in de internationale markten wordt SlimFast ontwikkeld tot belangrijke speler binnen Unilevers plannen om consumenten te adviseren en van dienst te zijn via het internet.

Zie voor product- en andere informatie: Website SlimFast: www.slimfast.com

Fotos van de producten van SlimFast zijn op verzoek beschikbaar via e:mail Tel: 010-2174844

Persdienst Unilever Rotterdam

Tel: +31 10 217 4844
Fax: +31 10 217 4843
Email: press-(office.rotterdam@unilever.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...