Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wc's van Belgische treinen stinken niet meer

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ECO SUPPORT 21

wcs van de Belgische treinen stinken niet meer.

Dank zij de ontgeuring en reiniging met micro-biologische middelen is de typische wc-lucht voor meer dan 80 % verdwenen. Een frisse (mint)geur is ervoor in de plaats gekomen. Deze frisse geur is van langdurige aard. Zelfs als de treinstellen na 2 of 3 dagen dienst op de onderhoudspost terug komen valt de frise mintgeur op.

Capturine, een microbieel reinigingsprodukt, elimineert de stankbron. Ureum en ammoniak worden door bacteriële en enzymatische werking omgezet in stikstof en kooldioxyde. Oude urineresten worden tegelijkertijd opgeruimd. De stank verdwijnt.

Uit een TNO onderzoek is gebleken dat Capturine ongevaarlijk is voor de volksgezondheid.

Eco Support 21 VOF heeft op verzoek van de Belgische Spoorwegen (NMBS)een proef begeleid om 125 M2 rijtuigen te ontdoen van de penetrante wc-geur. De M2 rijtuigen zijn de oudste rijtuigen van het wagenpark en dateren van kort na de oorlog.
Voor deze test werden drie maanden uitgetrokken, maar na twee maanden was de projektleiding al overtuigd van de doelmatigheid van Capturine.

Het enthousiasme van de NMBS waaide al spoedig over naar de Luxemburgse Spoorwegen. Beide organisatie zetten nu Capturine landelijk in om frisse lucht in de toiletten te waarborgen.

In Jette en nog 5 andere steden in België wordt Capturine met succes toegepast om de geurhinder in en rond honden-uitlaatplaatsen op te heffen.
De gemeente Antwerpen bestrijdt met Capturine de geurhinder van de wildplasplaatsen rond de kathedraal en andere door toeristen druk bezochte gebouwen.

Om de kosten hoeft men deze toepassingen niet te laten. De toepassing is zeer eenvoudig; vernevelen!

Meer weten?

Eco Support 21 VOF
Prins Hendriklaan 312
6443 AE Brunssum
Tel: 046- 475 86 52
Fax: 046- 475 86 59 of Fax: 045- 564 06 33
E-mail:(rinus@ecosupport.demon.nl)


13 apr 00 03:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie