Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Leeuwarden 13-04-2000 Politieberichten van woensdag 12 april (13.00 uur) tot en met donderdag 13 april (07.00 uur)

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 20.10 uur werd een 51-jarige inwoner uit Leeuwarden op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een sexboekje in een winkel aan de Tijnjedijk. De verdachte was het hier niet mee eens. Volgens hem kreeg hij geen gelegenheid het boekje af te rekenen. De man werd aangehouden en via Kort-OM kreeg hij een transactievoorstel van f 240.-

Leeuwarden: diefstal tuinstoelen
Afgelopen maandag werden bij een woning aan de Archipelweg twee tuinstoelen, inclusief kussens en een tafel weggenomen. De waarde van het ontvreemde bedraagt ongeveer f 300.-. Een vrouw van 80 jaar heeft hiervan aangifte gedaan.

Leeuwarden: valse meldingen
Omstreeks middernacht komt er bij de meldkamer van de politie Friesland een melding binnen dat er op de hoek van de Wijnhorsterstraat en de Hondecoutersstraat een paal in de brand zou staan. Het bleek een smeulende krant te zijn. Vervolgens kwam er een melding binnen dat er op de Van Loonstraat ter hoogte van de Nieuwe Weme iemand neergestoken zou zijn. De patrouille was binnen 10 seconden ter plaatse, doch er werd niets aangetroffen. Even later werden bij de telefooncel twee jongens van 13 jaar uit Leeuwarden aangetroffen. In eerste instanties wisten zij nergens van, maar even later kwam eruit dat zij de valse meldingen hadden gedaan. De beiden jongens zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.
Leeuwarden: geen rijbewijs
Donderdag omstreeks 01.40 uur werd op de Spanjaarslaan een automobilist gecontroleerd. De man, een 19-jarige inwoner uit Leeuwarden, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en ook zijn auto was niet verzekerd. Bij zijn aanhouding probeerde de man nog een valse naam op te geven, doch daar hij bekend was, lukte dit niet. Daar hij in het verleden al vaker bekeurd was voor het rijden zonder rijbewijs, werd de auto inbeslaggenomen.
Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie