Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alcatel wil wereldwijd 100% groeien in mobiele telefoons

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Alcatel wil wereldwijd 100% groeien in Mobiele Telefoons

Rijswijk, 13 April 2000 - Alcatel heeft vandaag aangekondigd dat het dit jaar 20 miljoen GSM handsets wil verkopen. Hiermee verdubbelt het bijna het totale volume van 11 miljoen stuks in 1999. Jacques Combet, directeur van Alcatel's mobiele telefoon activiteiten zegt dat realisatie van deze doelstelling een marktaandeel van 10% betekent, een bewijs van de sterkte van deze Alcatel divisie. De verkopen in het eerste kwartaal, voorafgaand aan de introductie van de nieuwe modellen, bedroeg bijna 5 miljoen stuks.

Deze groei wordt versterkt door de introductie van de nieuwe generatie Alcatel WAP GSM's die voorzien in behoeften van het midden- en topsegment van de markt. De drie nieuwe modellen: One Touch* 300, 500 en 700 zijn inmiddels geaccepteerd door meer dan 30 belangrijke mobiele netwerk operators. Tegelijkertijd investeert Alcatel meer dan 60 miljoen Euro in de productie capaciteit in Laval en Illkirch (Frankrijk) en Shanghai (China) en zal tevens een internationale wervingscampagne lanceren met als doel 200 nieuwe engineers te werven.

In Frankrijk heeft Alcatel voor dit jaar raamovereenkomsten getekend met alle drie de netwerk operators. Hiermee is een totale waarde van Euro 500 miljoen gemoeid. De nieuwe modellen zullen in Frankrijk ook via de reguliere distributie kanalen te verkrijgen zijn. Tevens maakt Alcatel vandaag bekend dat het met Mannessman Mobilfunk een contract heeft afgesloten voor de levering van One Touch Club db toestellen met een waarde van Euro 65 miljoen. Daarnaast voorziet deze overeenkomst in een verdere strategische samenwerking ten aanzien van de complete nieuwe Alcatel lijn die vanaf deze zomer commercieel beschikbaar is.

Alcatel heeft een unieke ervaring op het gebied van mobiele Internet diensten. In maart 1999 had het samen met SFR, een grote Franse operator, de wereld premiere van dergelijke diensten. In mei zal Alcatel haar One Touch* View WAP introduceren via zes grote Europese operators. Dit jaar verwacht Alcatel meer dan 10 miljoen WAP toestellen te verkopen. Daarnaast zal Alcatel voor het eind van het jaar een WAP over GPRS versie introduceren van de One Touch 700.

Alcatel's nieuwe top-of-the-line One Touch(TM) 500 and One Touch(TM) 700 zijn stijlvolle, compacte modellen en zeer handig in gebruik. De stand-by tijd overschrijdt 280 uur. Als echte mobiele communicatie terminals zijn ze uitgerust met een geïntegreerde organiser die met de PC kan worden gesynchroniseerd, inclusief spraakherkenning, een WAP micro-browser en vereenvoudigde tekstinput. De One Touch 700 is ook voorzien van een extra dunne Lithium-Polymer batterij en optioneel met een Bluetooth connection kit.

Over Alcatel
Alcatel bouwt de volgende generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde 'end-to-end' voice- en data- oplossingen aan bestaande en nieuwe operators, aan bedrijven en consumenten. Met een omzet van Euro 23 miljard (50 miljard gulden) en 120.000 werknemers is Alcatel actief in meer dan 130 landen. De Nederlandse vestiging van Alcatel in Rijswijk biedt werk aan meer dan 750 medewerkers. Meer informatie, bezoek Alcatel op Internet: http:/www.alcatel.nl of http:/www.alcatel.com

Voor meer informatie:
Simon de Boer
Tel. 070-3079231 of 06-20012918
e-mail: (simon.boer@alcatel.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie