Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overzicht voorzieningen voor ouderen in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Overzicht van alle voorzieningen voor ouderen in Amsterdam

Kunnen ouderen met een gering inkomen financiële ondersteuning krijgen? Hoe kan men zich als oudere nog nuttig maken voor anderen? Hoe kan men zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Is er aangepast vervoer naar familie mogelijk? Op deze en andere vragen kunnen werkers in de ouderenzorg in het vervolg snel antwoord geven.

De Dienst Welzijn Amsterdam (DWA) heeft - in samenwerking met stadsdelen en lokaal ouderenwerk - een overzicht gemaakt van alle voorzieningen voor ouderen in Amsterdam. Het gaat om informatie op het gebied van wonen, welzijn, inkomen, mobiliteit en veiligheid, zowel in de centrale stad als in de stadsdelen. Het is een dikke klapper van ruim 350 pagina's geworden. Het is voor het eerst dat een dergelijk overzicht gemaakt is. Het blijkt dat er in Amsterdam heel veel voor ouderen gebeurt. Sommige zaken zijn bekend, maar er zijn ook initiatieven die nog betrekkelijk onbekend zijn. De informatie is vooral bedoeld voor professionals en vrijwilligers in de stad. De gegevens worden jaarlijks aangevuld en geactualiseerd. De klapper heeft als titel 'Zicht op voorzieningen voor ouderen'. Er komt ook een elektronische versie van de informatiebundel.

Amsterdam, 11 april 2000 Pb-26 Huub Winthagen 5523245

N.B. Voor meer informatie kan men terecht bij Irma Vroegop van DWA, telefoon 5522087

© gemeente Amsterdam - 13-04-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie