Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie 'Fiets naar je werk!' in Utrecht van start

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
12 april 2000

Actie 'Fiets naar je werk!' van start
PROVINCIE GAAT VOOR DE 100.000 KILOMETER!

Op 13 april start de provincie Utrecht voor de tweede keer de actie 'Fiets naar je werk'. Per gefietste kilometer schenkt de provincie Utrecht zelf 5 cent. Hiermee wordt de aanleg van een fietspad in Nicaragua ondersteund. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Het milieu in Nederland wordt minder belast, deelnemers zijn fitter en daarom productiever op het werk én de medemens in de Derde Wereld wordt ondersteund. Gedeputeerde Rombouts opent het fietsersontbijt. De actie loopt tot 1 oktober van dit jaar.

Het doel van de campagne 'Fiets naar je werk' is een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling. Onder het motto 'denk mondiaal, handel lokaal' hebben de gezamenlijke Centra voor Internationale Samenwerking (COS) een campagne ontwikkeld waarin een beter milieu, natuurbehoud, werken aan je eigen gezondheid en internationale samenwerking samengaan. Provincies, gemeenten en organisaties op het gebied van vervoermanagement ondersteunen de fietscampagne. De provincie Utrecht staat achter het idee dat fietsen een effectieve en gezonde manier is om het autoverkeer en de hoge uitstoot van CO2 terug te dringen. De provincie stimuleert daarom het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer.

'Fiets naar je werk' is enkele jaren geleden in Zeeland met veel succes van start gegaan. De provincie Utrecht doet nu voor het tweede jaar mee met de campagne. Vorig jaar is in totaal 73.595 kilometer gefietst door de Utrechtse provincieambtenaren. Vervoercoördinator Simone Witteveen verwacht dit jaar de 100.000 kilometer te kunnen halen.

Op donderdag 13 april is de feestelijke start van de fietscampagne in het provinciehuis met een fietsersontbijt. Gedeputeerde Rombouts, portefeuillehouder milieu, opent de fietsactie. Het ontbijt wordt verlevendigd met een demonstratie spin-fietsen en een presentatie van het COS over de ontwikkelingsprojecten. (Voor informatie: martine.busz@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 21 73)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie