Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van woensdag op donderdag
11:08 donderdag 13 april 2000

Martin Panman
0651611628

Pesse - vrachtauto gekanteld op A28

Vanmorgen tegen 5 uur kantelde een vrachtwagen met aanhangwagen van een Zoab reinigingsbedrijf op de A28 ter hoogte van Pesse. De aanhangwagen ligt gedeeltelijk op de rijbaan. Daardoor is slechts één rijstrook, Assen Hoogeveen, beschikbaar. De vrachtwagen is geladen met slip en daarvan is wat op de rijbaan terechtgekomen. In loop van de morgen zal de vrachtwagen weer op wielen gezet worden. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Doordat het wegdek besmeurd was met modder, kon een automobilist uit Groningen niet tijdig stoppen en botste tegen de achterkant van de gekantelde aanhangwagen. Ook deze bestuurder kwam met de schrik vrij.

Norg alcomobilist

Gistermiddag zag een politieman dat op de Donderseweg een voor hem rijdende auto erg slingerde. De bestuurder van deze auto had de hele weg nodig, reed dan weer hard en dan weer zacht. In Norg is de bestuurder aangehouden en mee genomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 630 ugl uit. Het rijbewijs van de 58 jarige inwoner van Zuidlaren is ingenomen. Met een rijverbod en een proces-verbaal kon hij naar huis.

De Kiel alcomobilist

Een 52 jarige automobilist uit De Kiel zag een politieauto rijden en schrok kennelijk daarvan. Want hij ging over het fietspad rijden dat naast de weg lag. De politieauto ging vervolgens dwars op het fietspad staan, waardoor de tegemoet komende auto wel moest stoppen. Bleek dat de man te veel gedronken had. Op het politiebureau blies hij 535 ugl. Hij krijgt een rijverbod en een proces-verbaal.

Assen inbraak in bedrijf

Opnieuw is er gisteravond ingebroken in een bedrijf aan de Amerikaweg. Een ruit is ingeslagen en compressor en een motorslijper zijn gestolen. Dinsdagavond was er ook al ingebroken in hetzelfde bedrijf. De bedrijfsleider deed aangifte. De schade loopt in de duizenden guldens.

Borger inbraak benzinestation

Vannacht is ingebroken in een benzinestation aan de Buinerstraat in Borger. Door het cilinderslot af te breken, kon men het pand binnen komen. De dieven hadden het gemunt op rookartikelen. Veel pakken sigaretten zijn verdwenen. Ook een pinapparaat is gestolen. De schade loopt in de duizenden guldens. De beheerder, een 32 jarige inwoner van Borger deed aangifte.

Emmen diefstal links rechts

De bedrijfsleider van een schoenenwinkel aan het Noorderplein in Emmen deed aangifte van diefstal van een achttal schoenen, van een duur merk. Het bijzondere was, dat in de schappen alleen de linkerschoenen stonden en juist deze linker schoenen waren gestolen. Bij verder onderzoek bleek, dat een naburige schoenenzaak ook schoenen miste. Het bleek dat dit bedrijf dezelfde schoenen verkocht en de rechter schoenen in het schap had staan. Deze winkelier miste een paar van deze rechter schoenen.
Het lijkt er op dat winkeldieven goed bekijken in welke zaken welke schoenen schoen en vervolgens deze geen stelen.
Vechtpartij dependance school Assen

Naar aanleiding van de vechtpartij in de dependance van een het Nassaucollege, waarbij een 15 jarige jongen met een scherp is gestoken kunnen nog geen verdere mededelingen gedaan worden. Wel is het zo dat het slachtoffer ernstig gewond is, maar zijn toestand is stabiel. Er is geen levensgevaar. Op dit moment worden getuigen gehoord en de verdachte moet ook nog verder gehoord worden. Dit verhoor gaat moeizaam i.v.m. taal problemen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie