Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerie Verkeer en Waterstaat: nieuwe verkeersregeling

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT VERKEERSVEILIGHEID


1 MEI 2001: VOORRANG BESTUURDERS VAN RECHTS

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft vanmorgen bekend gemaakt dat vanaf 1 mei 2001 op een gelijkwaardige kruising voorrang moet worden verleend aan alle bestuurders die van rechts komen. Dit is een belangrijke wijziging ten aanzien van de huidige situatie. De bestaande uitzondering voor onder andere fietsers en bromfietsers wordt opgeheven.De minister zei dit bij de opening van het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in de RAI in Amsterdam.
De nieuwe regeling maakt de verkeersregels eenvoudiger. Fietsers en bromfietsers krijgen een gelijkwaardige plaats in het verkeer. Bovendien worden de Nederlandse voorrangsregels hierdoor gelijk aan de verkeersregels in de rest van Europa.

De invoering van de regeling was al opgenomen in het Startprogramma 'Duurzaam Veilig', een overeenkomst tussen het Rijk, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Unie van Waterschappen en het Interprovinciaal Overleg. In overleg met deze organisaties is nu bepaald wanneer de wijziging ingaat. Een officieel besluit is binnenkort te verwachten.

Om de verkeersveiligheid niet in het gedrang te brengen moeten op enkele lokale en regionale wegen aanpassingen in de infrastructuur plaatsvinden. Misverstanden over de (on)gelijkwaardigheid van kruispunten moeten worden voorkomen. De voorrang kan apart worden geregeld met voorrangsborden en haaientanden of met een uitrit bij een aansluiting op een hoofdweg.

Begin 2001 komt er een voorlichtingscampagne om de weggebruikers te informeren.

Marian van den Akker: 070-3516088
Saskia Kranendonk: 070-3517116


13 apr 00 11:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie