Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU over aankondiging van topontmoeting tussen twee Korea's

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Raad van de Europese Unie

Korean peninsula : Announcement of a Summit meeting between the two Koreas Press Release: Brussels (13-04-2000) - Press: 110 - Nr: 7709/00

Brussel,

13 april 2000


7709/00 (Presse 110)

(OR. en)

P 48/00

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie
over de aankondiging van een topontmoeting tussen de twee Korea's

De Europese Unie verheugt zich over de gelijktijdige aankondiging van een topontmoeting tussen president Kim Dae-jung en voorzitter Kim Jong-il van het Nationaal Defensiecomité.

De EU, sinds jaar en dag pleitbezorger van een rechtstreekse dialoog tussen de twee Korea's, beschouwt zo'n topontmoeting als een betekenisvolle historische gebeurtenis die grote beloftes inhoudt om de spanningen op het schiereiland te verminderen.

De EU bevestigt nogmaals haar steun voor het op contact gerichte beleid en voor de voorstellen betreffende vrede en hereniging op het Koreaans schiereiland die president Kim Dae-jung op 9 maart te Berlijn heeft gedaan.

De EU hoopt dat de topontmoeting een mijlpaal zal worden in een proces dat tot duurzame verzoening op het schiereiland en tot versterking van de regionale stabiliteit moge leiden.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie