Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium: Internet & criminaliteit

Datum nieuwsfeit: 13-04-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant


Symposium Internet & criminaliteit

Georganiseerd door ELSA
(The European Law Students' Association) aan de KUB
Donderdag 13 april 2000 in gebouw Y zaal Yz 2 tijd: 13:30 17:00

Het toenemende gebruik van Internet heeft nieuwe vormen van misdadig gedrag mogelijk gemaakt. Deze vorm van criminaliteit staat de laatste tijd sterk in de publieke belangstelling. Een van de factoren die opsporing bemoeilijkt is de anonimiteit van Internet-gebruikers. Er is dan ook het idee geopperd om deze anonimiteit aan banden te leggen door bijvoorbeeld iedereen een Internet-kenteken te geven. Deze en andere problemen zullen op deze middag besproken worden. Tevens zal er voldoende mogelijkheid tot discussie zijn.

Mr Leonie Siemerink

Mw. Siemerink is werkzaam aan de Universiteit Leiden aan het departement recht en computer- wetenschappen. Zij is auteur van enkele artikelen met als thema het Internet en problemen die rond dit medium kunnen rijzen. Zo heeft zij onlangs een boek geschreven over koop en pseudo-koop op het Internet.

Richard Vriesde

De heer Vriesde is werkzaam bij de Centrale Recherche Informatiedienst. Hij heeft eerder gepleit voor vergemakkelijking van het opsporen door politie en justitie van mensen die strafbare feiten plegen op het Internet. Dit kan geschieden door Internet-gebruikers een kenteken' te geven, zodat zij zich niet meer van schuilnamen kunnen bedienen om hun identiteit te verhullen.

Drs. Oussama Cherribi

De heer Cherribi is Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij is een voorstander van het beperken van de anonimiteit op Internet. Ook zal hij ingaan op de plannen van de Raad van Europa op het gebied van digitale grondrechten in Europa.

Maurice Wessling

In zijn vorige baan bij Internet provider XS4ALL heeft de heer Wessling al kennis gemaakt met problemen op het gebied van computercriminaliteit. Nu heeft hij een digitale burgerrechten organisatie opgericht, "Bits for Freedom".

Persvertegenwoordigers zijn welkom.

Voor meer informatie: Maartje Brouwers, ELSA Tilburg, tel. (013) 466
82 69.
E-mail: (ELSA@kub.nl)


28-03-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie